Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Puli Brajkovići - najbolje od najboljega
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 24 Ožujak 2009 15:34
Zimska IPGŽ liga došla je svome kraju. Imamo fotke, imamo dugačak izvještaj, imamo rezultate... I najavu sljedeće lige!
Karavana zaklonjena «suncem u oči» se kretala lagano uzbrod iz centra sela prema boćalištu, noseći u rukama tace sa još toplim kruhom koji je svojim mirisom mamio, padele sa ispečenim mesomu na roštilju u sastavu: Danijel - glavni suorganizator uz Ivan «papa» Brajkovića, Drago, Šime, Đo alijas Jo, Boro, Brane, Dane a tjerana od Nevije, Nade, Zlate, Marije, Pine i Marize.


Zimskom MTB ligom i protiv droge – «Majice Regionala na svjetskim mtb facama»

Pored njih su u hitali prema cilju «likovi na mtb biciklima» poput jednog Petera Vesela vice prvaka svijeta u veteranskim kategorijama mtba, jednoga Mateja Mugerlea učesnika cestvonjačkih PRO TOUR utrka, profića Liqui Gasa i pobjednika nekoliko etapa u svijetu, jednog «kralja Istre» Robia Koredža i još sile mountainbikera koji nisu znali što bi rađe: «Da li se odmah zaustavili i navalili na hranu ili odvozili do kraja taj zadnji krug zadnjeg kola 2. ZIMSKE MTB LIGE IPGŽ»....

 
Roza Antonela Ferenčić i «žuti» Luka Rigo u odabranom društvu svih pobjednika po kategorijama

Nije to neki futuristički film ili amarcord na nešto a u stilu Bertoluchia ili Fellinia. To se stvarno ove nedjelje događalo u selu Brajkovići nadomak Pazina u koji se slilo preko 60 učesnika ovogodišnje 2.Zimske MTB lige IPGŽ, praćeni od najmanje trostruko pratitelja, što roditelja , što ostalih a uz to oko staze koju je osmislio i mapravio Villiam Brajković okupilo se oko 1200 gledatelja. Zato ne čudi molba Villiama Brajkovića, nositelja ovog kola, ako budem pisao tekst da ( citiram ga) : «i ako ih napišeš napiši da je cilo selo delalo za utrku, da se neki ne osjeca izostavljenin, jer san forši kega zabija...stvarno je cilo selo bilo atemtp ku ča triba!»

I stvarno za anale, i stvarno za pamćenje, i stvarno za svaku najveću pohvalu, i stvarno za sve buduće organizatore bilo kakvih «malih sportova» ovo je bila škola kakvu je trebalo barem jednom doživjeti...... «I bi utrka nad utrkama» u okviru Zimskih liga.

Na koncu svega najmanje su bili bitni rezultati natjecatelja, o kojima ćemo ipak na kraju, jer je u prvom planu bilo sve ono toliko jednostavno a toliko toplo da se samo mora reći: «Da Bog da – ponovilo se tako svaki puta svugdije!»

 
«Kralj Istre» - Robi Kordež pobjednik zadnjeg 9. kola Zimske MTB lige

Na kraju ove 2. Zimske lige moram se zahavlit (kako mi dolaze na pamet) svima koji su tijekom ove 2. Zimske lige bilo kako pripomogli da ova mala manifestacije sebe «naglo ne preraste» : Adrianu Nadišiću «gostioniočaru- saksofonistu» iz Livada, doktoru Elvisu Černeki sveprisutnom sa fotoaparatom, pjevačkom zboru BK MTB Istra Pazina, Zdravku Zupančiću koji je svojim stalnim dolascima iz Slovenije uveličavao sve ovo, Stivu Adriaticu ili Siniši Grabaru, Kreši, Ani i Aleksandri iz Red Bulla, Robertu Faraguni na malom sponzorstvu, Cvjećarni Lidija, Eugenijusu Malvazijusu alijasu Eugenu Ujčiću i Roebert njegovoj zakonskoj supatnici, Maji Kuzmi sveprisutnoj sa fotoaparatom, Šumariji Buzet, Autoklubu Rijeka i Ankici Tomac, Andreju Deklevi i Gregi Stoparu iz MTB.SI, Tanji Kraljić i Ivi iz Adventure Sporta, ligašici Svetlani Barać i njenim svima iz Regional Expresa, Antonu Finderleu i Glasu Istre, Radio Istri, Daniru «Biciklu» Široli, mojoj Javorki i Sebastianku što su trpili za sve «ljepo izgubljene nedjelje», Dinu Alberiniju na prekrasnim filmovima sa nekoliko kola lige, «Vasotu- Giru» - Aleksandru Vasiljeviću na medaljama lige, BBK Roberti, Daču, ZeeTsu, BuBiu, ZAAKu, Paklenom, Čarapi, Pengariću, Kamikazy i Valentini, tati Šujeviću, tati Tomčiju Ferenčiću, fameji Rigo, Zovku, Didu Adriaticu i njegovoj «Snjeguljici» i svima onima koje tu ne stignem spomenuti a znamo da su «umnogome- umnogome» doprinjeli ovoj prekrasnoj kup manifestaciji.....

 
145 Mugerli Matej iz Pro Toura na Zimsku MTB ligu ispred 72 Klemena Hojnika

Finalna utrka je doslovce bila dostojna jednog takvog finala. Na startu su se našli i svrstani su u prvi red majstori lige Saša Vidović, Luka Rigo i Mauro Hek koji su odlučivali o ovogodišnjem sveukupnom pobjedniku. Odmah do njih postavljeni su slovenski majstori: Peter Vesel – UNI FBI Team, Mugerl Matej - Liqu Gas , Hojnik Klement, Muzga Jernej, Blejc Nejc, Zupančić Petar i brat mu Andrej, i ostali a u prvim redovima je bila favoritkinja, nada Istarskog biciklizma Antonela Ferenčić.

Mugerliu je ovo bilo «vatreno krštenje» u MTBu s obzirom da je on cestovnjak i za razliku od naših cestovnjaka pokazao je zavidno znanje u savladavanju mtb staza na koncu zauzecvši 2. mjesto ukupnog poretka utrke.
Utrku je dobio Robi Kordež ispred Mugerila i 3 plasiranoga Hojnik Klemena. Među prvih 5 natjecatelja su još dva slovenca, 4. Jernej Muzga i 5. Nejc Blejc. Aleš «Čarapa» Hrvatin je zadovoljen 6. mjestom ispred viceprvaka svijeta u veteranskim kategorijama , opet slovenca, Petera Vesela.

 
Pobjednici Zimske MTB lige Antonela i Luka

13. mjesto Luke Riga a tek 18. Saše Vidovića, Luki je donijelo dovoljnu bodovnu prednost da postane 2. pobjednikom Zimske lige. Kao 20. utrku je završio Mauro Hek ujedno i 3. sveukupnom poretku.
Kod  najmlađih, onih od 15 godina ukupni pobjednik je Paolo Rigo. Drugi je Mario Nadišić a 3. ukupno Sandi Bažon. Sva tri iz BK MTB Istra Pazina. 4 mjesto osvojio je Petar Zupančić iz slovenije - Calcit Kamnik.
Kod «dama» ligom je dominirala članice BK MTB Istra Pazina, Antonela Ferenči, te je i zasluženo uzela sveukupnu pobjedu ispred Svetlane Barać sad članice BK Buzeta i na koncu 3. plasirane downhilašice iz Adrenaline Dubravke Družete.

Kod momaka do 30 godina ukupni pobjednik je i ukupni pobjednik lige Luka Rigo – BK MTB Istra Pazin ispred 2. plasiranoga Saše Vidovića – BK Buzet i 3. plasiranoga klubskog mu kolege Marina Prodana.
Kod natjecatelja preko 30 godina ukupnu pobjedu uzeo je pazinjan Mauro Hek. Drugoplasirani je buzećan Darko «Dačo» Hrvatin a 3. je opatijac Davor Mišković imače klubski kolega Hrvatina.

Najbolji «Team lig»e je «8.C»  u najmlađem sastavu BK MTB Istra Pazina Antonela Ferenčić, Paolo Rigo i Ivan Kišić. Drugi Team lige su Mutikaše Svetlane Barać, Dražena Vidakovića i Antuna Smolice ispred 3. teama u sastavu Saša Vidović, Goran Vidović i Tomislav Jureša kao «Međufazni problem» te 4. team Ciklomanijaki Goran «Zetso» Zidarić, Hrvatin  Darko i Goran.

Najbolji organizator jednog kola je utrka «Okolo Buzeta grada» ispred  «Crono Parenzane» i 3. «Monte Kope»
Prijelazni Popov zlatni trofej je pripao najboljem klubu lige BK MTB Istra Pazin.
Trofej «Najveći potencijal» je osvojio slovenac Petar Zupančić a tata Zdravko Zupančić osvojio j etrofej «Najbolji strani glasnogovornik lige».

Posebna priznaja «Startni broj 1 lige» dobili su za zasluge u medijskom promiciji lige: Adventure Sport portal, MTB.SI portal, Ciklomanija portal, Glas Istre, Anton Finderle dopisnik Glasa Istre iz Pazina i Regional Expres portal. Ana Jovanović, Aleksandra Nemet i Red Bull Hrvatska proglašeni su najboljim «Osvježivaćima zimskoligaša»
Rezultati i poredak su OVDJE.
Puno slika i bla-bla-bla su OVDJE kao i OVDJE te OVDJE.
A kako se Mugerli osjećao prvi puta na jednom mtb natjecanju pročitajte OVDJE.

 
Sljedeća 3. Zimska liga sigurno ide sa TV Live prijenosom – experimentalni live snimatelj Aleš Hrvatin «Čarapa
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.