Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Startao Trans - Dinara MTB Maraton
(Rejting 5.00 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 05 Rujan 2014 20:11

Danas u petak, 05. 09. u 8 sati startao je najveći biciklistički maraton na ovim prostorima. Start Transdinara MTB maratona bio je Trilju, a planirani završetak maratona je, s etapom koja završava u Kninu, na Kninskoj tvrđavi.

TransDinara maraton, međunarodna je brdsko-biciklistička trodnevna (etapna) utrka kojoj je cilj promocija planina Kamešnice i Dinare kao područja idealnog za mnoge oblike sporta i rekreacije, te gradova i mjesta u podnožju kao turistički iznimno vrijednih područja prepunih izvornosti i bogate povijesti. Maraton je okupio preko 50 biciklista profesionalca i rekreativaca iz Hrvatske i Europe. 

HGSS i biciklistički klub „Timun“ iz Splita ovim događajem predstavljaju pilot projekt velikog strateškog projekta Tour de CroActive, kao dijela Strategije HGSS-a, te Nacionalne strategije razvoja turizma razdoblje za 2014-2020.

Na današnjoj, prvoj etapi koja gotovo 71 kilometara dugom trasom, makadamima i poljskim stazama vodi planinom Kamešnicom prema Sinju najuspješniji je bio belgijanac, Wouter Cleppe koji je dionicu završio za 3:30:11. Najbrže od hrvatskih natjecatelja, etapu je završio Marko Fržop, član Luma tima.

Pred natjecateljima su još dvije etape, sutrašnja, duga oko 100 km koja ih razrovanim makadamima i poljskim putovima vodi od Sinja preko Dinare, podno vrhova Troglav i Lišanjski do Vrlike.

Tko će na ovoj, prema riječima organizatora, najzahtjevnijoj i najljepšoj etapi biti najbrži i koliko će natjecatelja izdržati izazov, saznati ćemo sutra.  

Kompletne rezultate prve etape možete vidjeti OVDJE  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.