Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Z bičikletom v Roč
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Saša Popović   
Utorak, 09 Prosinac 2008 14:07
To je ovako bilo: « Podno Ćićarije startni broj 444 Eugenijus Malvazijus vodio je žestoku bitku sa početnikom Ferenčićem najstarijim, startnog broja 555 bez crte, a za 34. mjesto ukupnog poretka 1. kola 2. zimske mtb lige, 3. Z bičikletom v Roč.
Oba dva su dahtali već u 22 minuti od mogućih 40 + 1 krug. Prvo spomenuti jer je dan prije kod tasta , svog tasta, kreirao kobasice i ombolo i ostalu svinjsku prehranu «od domaćih prasac» za zimnicu a drugospomenuti Tata Ferenčić jer je nakon 6 mjeseci doma pronašao svoju ogromnu bičikletu. Oba se nisu dala pa je Tata Ferenčić odrao Eugenijusa Malvazijusa iz profi tema Pušioničara za 0,308 od sekunde ili za dužinu stopala ljeve noge. Dalje neznamo što je bilo osim da se Malvazijus javio da jede friške ocvičke ili čvarke.»


Slika za u svemir

Bistro tiho Kvarnersko jutro narušavalo je samo šumljenje magle koja je tamo daleko kod Plomina curila iz Istre u more kao kakav ogroman nordijski glečer koji se spušta iznenada prema Cresu i teče dalje Jadranom. Prvo sam gledajući iz daljine tu neviđenu ali fantastičnu pojavu mislo da sam još bunovan i da nevidim dobro ali kasnije, izlaskom iz tunela Učke, s onu stranu zapada, pogledom na Boljunsko polje svatih da je to curilo Boljunsko jezero magle. Jezero iz koga su se dizali mići brežuljksati Istarski otoćići sa mićim gradićima iznad kojih su bdjeli svi oni visoki crkveni tornjići svih pitoresknih gradova Velog Jože.
Osunčane Livade su brzo naišle. A tamo po ranonedeljnom običaju «gle iznenađenja», stoji policija sa radarom, iako svi, ama baš svi, koji tuda prolaze voze uvijek vrlo polako znajući za tu radarsko kunsko lovačku čeku. Potom je izronio obasjan suncem Roč, tog trena dojmiv mom oku kao kakvo buduće modensko ljetovalište na obali Buzetskog maglovitog jezera. Futuristički Saint Tropez....  Majka priroda ove planetice nam katkad daje toliko fantastične slike koje vječito zaokupljeni drugim brigama olako stavljamo u zaborav svojih misli. Pritom podsvjesno znajući da se stvarnoviđenje nikada više u tom istom prekrasnom obliku neće ponoviti.
Pogodak! Pravi topli sunčani pogodak za početak 1. kola 2. Zimske mtb lige IPGŽ u 3. Z bičikletom v Roč a dan nije mogao biti bolji.


Zajednički portret s kravatom na Miki Mausa

36 ligaša se okupilo u Roču a uz još nekoliko prisutnih koji su izronili iz sna i donijeli ispričnicu za nenastupanje u 1. kolu pa je sve prisutno društvo preraslo u jednu malu zadovoljnu masicu ponovnim okupljanjem Zimsko ligaša. Čikule-ćakule što biciklističke naravi, što maštovite kratko su trajale jer je trebalo jeno malo poć delat. Friški brojevi su podijeljeni a ovaj puta su obostrani jer će ih kontrolirati chipovi. Obišao se probni krug. ZeeTso kao glasnogovornik lige je sve svima priopćio a najviše ga je oduševio mini razglas koji sam misli. Razglas svira, muziku maravno a kad mu uzmeš mikrofon on se sam utiša da bi nakon govorancije i pozdravnih govora dalje nastavio sa muzičkim radom.  
Uz malo natezanje u stilu «previše je – nije previše je» odlučili smo da se vozi 40 minuta + 1 krug standardne staze Roča. I tako bi.
Jedno zajedničko slikanje za medije pada a nakon toga pada i startna zastavica .
Usput smo dolučili i da ćemo zamoliti ljude iz NASA(NASe) da tu zajedničku fotku u jednoj pocinčanoj tubi lansiraju u svemir kako bi tamo negdje među stvarnim zvjezdama svemirci shvatili da oni ipak nisu sami i da ima drugih sem njih.
Utrku je poveo Pengarić imena Sanji a prezimen Sirotić. Vrlo ljepo se vozio, pače dobro je sve ostale ligaše nadmašio i pobijedio usput izvezavši i najbrži krug trening utrkice. Kasnije je Pengarić dobio dodatak «neposlušni» i brzim vjećanjem «Vijeća staraca lige» dobio je i kaznu oduzimanja – 50 % osvojenih bodova, jer je to ipak jedna ozbiljna liga. Uzrok neka ostane poznat samo ligašima uz napomenu da ta kazna nije tamo neka naišla epidemija kažnjavanja biciklista.
Iza Pengarića vrlo ljepo su se nadmetali stari ligaši Babić i Šujević a u tom poretku su i prošli ciljem.
Pohvale idu i novoligašima Matoševiću i Vidoviću te danas odličnoj Antoneli koja će najvjerojatnije ove godine harati ligom. Ljepo se vozila i novopridošla ligašica Maja iz tima «Otpadne vode & ZAAK».
Nažalost Nattye Kowallainen je bila zauzeta medijsko fotografsko promidžbenim aktivnostima potrebnim za potrebe modrolastavica tako da je nije ovaj puta bilo. Prvopobjednik lige Dean ostao je doma jer mora smišljati vjenčane aktivnosti buduće bračne lige sa tajničicom Valentinom.


Crveni karton za crnu listu

Na koncu najsretniji je bio ZeeTso jer je njegova želja uslišana i crveno bikovsko piće koje daje krila stiglo je taman na vrijeme i kako je on to poželio a sa Anom i Aleksandrom.
I svi bi bili najvjerojatnije vrlo, vrlo jako zadovoljni sa tih 40 minuta + 1 krug da naš «neposlušni» Pengarić nije ciljnom crtom prošao minutu i 30 sekundi prije isteka tih 40 minuta i nabio muke ostalima iza njega jer su onda morali svi u još dva kruga. 
Sljedeće kolo zakazano je za 14 dana kod Velog Jože a domaćin Eugenijus Malvazijus će fingirati djeda božićnjaka jer je zaključio a je riječ «pazi» nastala palatalizacijom uz jotovanje od mjesta Pazin te se sprema tim povodom izdati jednu knjigu koju će predstaviti na jednom sajmu knjiga i bojanki.
Rezultati ukupno, po kategorijama i lap by lap su ovdje a još puno slika biti će ovdje, na stranici koju je trenutno neki ljubomorni biciklo haker hakirao predstavljajući se kao stručin ili turak.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.