Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Biciklisti na OI:: Pokazali smo svima da nismo outsideri!
(Rejting 0 od 5)
Cestovni biciklizam
Nedjelja, 10 Kolovoz 2008 21:46
Matija Kvasina:: Dobili smo svojih 5 minuta u očima hrvatskih gledatelja. Tih 5 minuta pretvorili smo u tri sata i pokazali svima da nismo došli kao outsideri, već smo dio prave konkurencije... Miholjević:: Još dok sam bio u kanalu pored ceste Špilak je govorio "Sorry Miha, sorry". Kada sam ustao, osim što sam bio oguljen, ručice od mjenjača su bile iskrivljene i lanac je bio dolje...


Radoslav Rogina

Zrak je bio jako težak. Posebno nismo bili naviknuti na toliku vlagu uz toliku vrućinu. Kada se lomilo u predzadnjem krugu svi smo išli do daske, cijela grupa. Predzadnji krug se išlo najjače, a zadnji krug tko je imao snage za skočiti taj je otišao, jer svi smo već bili na  kraju.
Matija Kvasina
Utrka je bila zanimljiva i uživali smo u svakom kilometru. Zbog tog gušta nismo ni osjećali napor. Imao sam velik apetit suprotstaviti se najjačima. Probao sam i ta me proba koštala, ali mi i koristila. Zbog krize koja je došla nisam mogao držati vodeće u slijedećem krugu. Kako god, bilo je to sjajno iskustvo.

Dobili smo svojih 5 minuta u očima hrvatskih gledatelja. Tih 5 minuta pretvorili smo u tri sata i pokazali svima da nismo došli kao outsideri, već smo dio prave konkurencije.
Vladimir Miholjević
Bio sam na cca 25. poziciji, išlo se po jedan. U relativno jednostavnom zavoju kojeg smo prošli već pet puta Špilak je "legao" bez ikakvog povoda i nisam ga mogao zaobići - prokliznuo mu je prednji kotač.

Još dok sam bio u kanalu pored ceste Špilak je govorio "Sorry Miha, sorry". Kada sam ustao, osim što sam bio oguljen, ručice od mjenjača su bile iskrivljene i lanac je bio dolje. Naše prateće vozilo imalo je broj 26 i došlo je dok sam već bio na biciklu, pa više nisam mogao stići grupu. Dakle imao sam praktički 30 vozila do skupine za preteći u trenutku kada se utrka lomila. Trebalo je nadoknaditi 45 sekundi. Špilaku je njihov auto broj 10 došao odmah i bitno pomogao povratku u skupinu.  • Roginino 26. mjesto je drugi najbolji rezultat naših cestovnjaka na OI. U Rimu 1960. godine Nevio Valčić bio je 25. u tadašnjoj konkurenciji. Treba napomenuti i da je Bruno Bulić kao član Reprezentacije SFRJ bio 8. u ekipnoj vožnji na OI u Los Angelesu 1984.g.
  • Temperatura je na startu bila 39 stupnjeva, na dnu kruga 35, a na vrhu 25.
  • Zbog ekstremnih uvjeta (visoke vlage i temperature koja je na startu iznosila 39 stupnjeva) opskrba je bila dozvoljena znatno prije 50km.
  • Naši biciklisti su tijekom utrke popili svaki po cca 10 litara tekućine.
  • U donjoj opskrbnoj stanici našima je dodavana voda, a u gornjoj u torbici voda, izotonik i hrana.


OI:: Rogina i Kvasina završili, Miholjević pao

Matija Kvasina:: Moj dnevnik iz Pekingawww.hbs.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.