Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Imamo jako dobru momčad
(Rejting 0 od 5)
Cestovni biciklizam
Autor: Giuliano Libanore, Glas Istre   
Subota, 28 Veljača 2009 07:15
Dobro se radilo, no samo će cesta biti mjerilo. Na velikom broju utrka na kojima ćemo nastupiti imamo mogućnost doći do pobjede. Hoće li se to i realizirati ovisi o mnogim faktorima, a i sreća će odigrati važnu ulogu, rekao je Glivar.
U prethodne dvije godine biciklisti »Loborike« upisali su se kao pobjednici nemalog broja utrka u Hrvatskoj i Italiji. Među njima je i jednodnevna utrka Coppa San Geo koju je 2007. godine osvojio Hrvoje Miholjević i s kojom će i ove godine ovaj istarski klub otvoriti sezonu. Od ove godine, pak, pored imena momčadi neće više stajati amaterski klub već continental momčad. Pored skoka u kategoriji Loboričani su se ove godine pojačali na natjecateljskom i stručnom planu. Akvizicije u Elite momčadi su Radoslav Rogina i Massimo Demarin, a u stručnom dijelu Slovenac Srećko Glivar koji će brinuti o tom uzrastu. S njim smo razgovarali uoči posljednjeg treninga prije odlaska na utrku. Glivar je punih 16 godina, od 1980. do 1996. bio vozač »Krke« u kojoj je potom od 1997. do 2002. obnašao trenersku dužnost. Od 2003. pa do kraja 2008. godine bio je trener u ptujskoj »Perutnini«. Sad je u »Loborici«.

- Evo, krećem u novo iskustvo i po prvi put vodim jednu hrvatsku momčad. Mada, ne mogu reći da sam ušao u nešto što mi je nepoznato, jer znam gotovo sve vozače od ranije. Neke s utrka, a neke jer sam ih sam vodio. Rogina, Miholjević, Dančulović, Demarin, Demanuele, Kišerlovski, Podgornik i Đurasek vozači su koje sam ja trenirao u Sloveniji, tako da sam upoznat s njihovim potencijalom - kazat će Glivar u predvorju rovinjskog hotela »Park« koji je bio baza »Loborikina« dva ciklusa zajedničkih priprema. Prvi je u siječnju trajao deset dana, ovaj drugi u veljači osam.

Vozači »Loborike« imali su jako dobre uvjete za trening. Istarske ceste su jednostavno »rođene« za to. Nije ni čudno što mnoge inozemne ekipe dolaze ovdje na treninge.

Ozljede ih zaobišle
- Naš je »vodič« na ovim treninzima bio Massimo Demarin koji odlično poznaje svaki zavoj u Istri. Dobro se radilo i srećom ozljede su nas zaobišle. Zadovoljan sam formom svih vozača, a ugodno sam iznenađen ekipom U-23 u kojoj se najviše ističe Deni Baniček.
Baniček je tek u prvoj seniorskoj godini i od njega će se rezultati u Elite kategoriji očekivati za koju godinu. Ove godine u tom uzrastu se rezultati očekuju od drugih vozača.
- Imamo jako dobru momčad, dobro se radilo, no samo će cesta biti mjerilo. Na velikom broju utrka na kojima ćemo nastupiti imamo mogućnost doći do pobjede. Hoće li se to i realizirati ovisi o mnogim faktorima, a i sreća će odigrati važnu ulogu.

»Loborika« je ranijih godina imala odlične rezultate na utrkama u Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji, no nerijetko bi ispred njih bio netko iz »Perutnine«. Sad se ptujska momčad ograničila na uzrast do 23 godine.

- Trenutno jedino je možda »Adria mobil« nešto ispred nas, jer ima dobre vozače i za sprinterske etape i za brdske, a naspram ostalih slovenskih momčadi »Loborika« je malo jača, pa stoga možemo očekivati puno dobrih rezultata.

Uvodne utrke lutrija
Potvrda dobrog rada mogla bi stići već danas na sjeveru Italije.

- Uvodne utrke u sezoni su uvijek lutrija. Nove momčadi se žele iskazati odmah na početku sezone, svi žele odmah oploditi zimski rad, pa ima dosta trzavica u samom pelotonu. Kako utrke budu odmicale tako će se stanje smirivati i kvaliteta će lakše doći do izražaja. Što se današnje utrke tiče, najviše očekujem od Rogine i Podgornika.

Sezona je dugačka, Loboričani će biti u pogonu do sredine listopada, dakle punih osam mjeseci. Srećom, Glivar ima mogućnost izbora i moći će tempirati formu ovisno o utrkama.

- Na početku sezone uz Roginu i Podgornika dobre rezultate očekujem i od Miholjevića, a kako sezona bude odmicala onda ćemo se fokusirati na druge vozače predvođene Dančulovićem - zaključio je Glivar koji će cijelu sezonu biti na čelu Elite momčadi, dok će za ekipu U-23 biti zaduženi Lučano Valčić i Eduard Kišerlovski. Danas, dakle, »Loborika« može računati i na trojicu trenera neophodnih za tako veliki pogon. I u tome se vidi da je klub napravio veliki iskorak. Sad je na »cesti« da potvrdi ispravnost ovog projekta.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.