Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Pag:: I vjetrenjače stale pred biciklistima
(Rejting 0 od 5)
Cestovni biciklizam
Autor: Danijel Kvasina Gorilla   
Utorak, 01 Srpanj 2008 18:42
cestovni_biciklizam07/Matija_KKvasina_nsl.jpg"/>Već dugo se nije skupio toliki broj biciklista i biciklistkinja na državnom prvenstvu. U jednom trenutku izmjerili smo 37 stupnjeva, a na otoku nigdje traga hladu. Čak niti vjetra nije bilo pa su i vjetrenjače mirovale.
Protekli vikend se na Pagu održavalo državno prvenstvo za sve kategorije u kronometru i cestovno prvenstvo. Prvenstvo se održalo na malo neobičnoj lokaciji. Na otoku Pagu gdje je bilo sigurno da će temperature biti jako visoke. Ipak organizator zaslužuje pohvale jer se već dugo nije skupio toliki broj biciklista i biciklistkinja na državnom prvenstvu.   

U petak smo svi vozili kronometar. Start prve kategorije je bio u 16 sati po jako visokoj temperaturi. Taj scenarij sa visokim temperaturama nikako se nije mogao izbjeći, ali mi seniori smo startali dosta kasno pa je nama bilo dosta lakše. Ja sam recimo startao u 19:50 dok je zadnji vozač startao u 20:05. Mislim nema se puno toga reći za sam kronometar. Startaš i gaziš koliko ide, a kasnije se veseliš ili ne kada vidiš rezultate. U elite i U23 kategorji nije bilo iznenađenja što se tiče pobjednika. Slavili su Matija Kvasina u elite i Kristijan Đurasek u U23 kategoriji. I kod žena je Viena slavila očekivano do se u ostalima vodila puno žešča borba.

Rezultatia na: www.hbs.hr

U subotu i nedjelju su na rasporedu bile utrke cestovnog prvenstva. U subotu za kategorije žene, početnici i veterani, a u nedjelju su vozili kadeti, juniori i seniori. Na žalost ne znam šta se dešavalo na utrkama u drugim kategorijama. Znam samo ono što sam vidio u rezultatima a to i nije nešto što nisu svi već vidjeli.

Što se tiče seniorske utrke mogu reći da je jedna od zanimljivijih od kada sam ja u toj kategoriji. Ove godine je na startu bio i Vladimir Miholjević nakon šest godina.

Utrka je krenula laganim tempom skoro 40 kilometara. Utrka je počela malo prije jednog od dva okreta. I nakon tog okreta u bijegu su se našli Miholjević, Dančulović i Đurasek. Iz grupe je bilo pokušaja da se neki još presele do prve trojke ali nikome nije uspjelo. Uspjelo se odvojiti 4 vozača Demarin, Kišerlovski Emauel, Pokupec i Ivančić.

Kako su mjesta za elite kategoriju već bila rješena, ostala je još utrka za druga dva preostala mjesta za U23 kategoriju. Ivančić koji je bio u bijegu bio je uhvaćen samo 10 km prije cilja pa je bilo sigurno da će se za drugo mjesto sprintati. U sprintu je najbolji bio Nikola Mogorović (Puris Kamen) ispred Aleksandra Prše (Loborika).

Prvi u U23 kategoriji bio je očekivano Đurasek. U Elit je Dančulović obranio prošlogodišnji naslov. Sve utrke je obilježila visoka temperatura. Na Polaru je u jednom trenutku bilo 37 stupnjeva, a na otoku nigdje traga hladu. Čak niti vjetra nije bilo baš pa su i vjetrenjače mirovale.

Rezultati subote i nedjelje::

CESTA

ŽENE

__

Dančulović, Đurasek, Viena i Kvasina prvaci 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.