Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Počela biciklistička sezona
(Rejting 0 od 5)
Cestovni biciklizam
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 12 Veljača 2009 02:24
Nova biciklistička sezona počela je velikim povratcima najpoznatijih imena biciklizma kao sto su Lance Armstrong i Ivan Basso koji se nakon dvije godine kazne ponovno vratio i sada nastupa za Liquigas. Najavljeni su povratci i Kazahtanca Vinokurova i tko zna tko još će se vratiti. I tako je sezona počela puna novih vijesti i povrataka na utrci Tour down under u Australiji gdje je nastupio i sam Lance i to je iskoristio kao povratničku utrku.
U našim područjima sezona također već lagano počinje i jako dobrih vijesti ima u hrvatskom biciklizmu, a i lošijih u susjednoj Sloveniji. Vijest koja je najviše sve iznenadila je gašenje Perutnine Ptuj kao profesionalne ekipe i raspuštanje svih vozača. I u Sloveniji je najavljen jedan povratak: možda našim ljudima manje poznat Tomas Nose koji je dva puta slavio na utrci „Po Sloveniji“. Međutim, u hrvatskom biciklizmu uglavnom dobre vijesti. Najveća novost je svakako prelazak Loborike u viši rang i sada imaju licencu kontinental ekipe uz ekipu koja je samo za mlade vozače do 23 godine. Tako su se raspadom Perutnine u Loborici našli Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek koji su najjače pojačanje za Loboriku, uz Massima Demarina koji će nakon Save također ove sezone nastupati za Loboriku. Već ranije u sezoni 2008. su Robert Kišerlovski i Matija Kvasina potpisali ugovore za novu Talijansku ekipu dugačkog naziva „Aero Nautica militare Amica chips Knauf“ (službeni web OVDJE). Uz Loboriku kao najjaču našu seniorsku ekipu tu su još i Puris Kamen Pazin i Rijeka.

Naša sezona je donekle otvorena nacionalnim prvenstvom u ciklokrosu (rezultati OVDJE), međutim pravo „otvorenje“ će biti 22.2. na prvom izdanju utrke „Arcus delta“ pod organizacijom BK Loborike. Dan prije će vozači Loborike nastupiti na utrci u Italiji Coppa San Geo na kojoj je 2007. slavio Hrvoje Miholjević koji je  tada već nastupao za Loboriku. Nakon tog vikenda kreće pravi niz utrka. Već vikend kasnije sve naše ekipe startaju u Trstu 1. ožujka na popularnoj utrci Lonjer. Pauza nakon te utrke je samo 5 dana jer onda smo opet u našoj Istri i 7. i 8. se voze dvije utrke. Prvo „Memorijal Valčić“ pa nakon toga „Trofej Poreč“ koji je u UCI kalendaru prijavljen pod drugom (1.2.) kategorijom u organizaciji Purisa Kamena. Nakon te dvije utrke 19. ožujka starta etapna utrka „Istarsko Proljeće“ (2.2.) također u UCI kalendaru istog organizatora kao i „Trofej Poreč“. Ovu utrku obilježava jako zanimljiv prolog ulicama Pazina i nakon toga tri etape kojima se obiđe cijela Istra. Ove dvije utrke i obilježava jako veliki broj vozača, a to je ujedno i maksimalni broj koji moze startati na utrci i iznosi kruglih 200 vozača u 33 ekipe. Na ovim utrkama nastupit će sve naše ekipe. Nakon ovako gustog rasporeda slijedi mala pauza od desetak dana a nakon toga će Puris Kamen i Loborika krenuti na slijedeću utrku u Crnu Goru „Putevima kralja Nikole“ 26. do 29. ožujka koja je također etapna.

Kao što vidite, treći mjesec je zatrpan utrkama, a ja ću pokušati na vrijeme obavještavati o toku utrka s obzirom da ću sve gore navedene startati, ali sugirno će biti vremena za izvještaj svake od njih.
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.