Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Povijesno okupljanje
(Rejting 0 od 5)
Cestovni biciklizam
Autor: G. Libanore, Glas Istre   
Subota, 28 Veljača 2009 07:01
Po prvi puta od osamostaljenja Hrvatske ovoga su tjedna u Rovinju održane zajedničke pripreme hrvatske ženske seniorske cestovne biciklističke reprezentacije.
Pod vodstvom Ivane Ruszkowski iz BK »Tuškanac« radile su njena klupska kolegica 24-godišnja Maja Marukić, potom 23-godišnja Viena Balen iz BK »Rijeka« te dvije istarske biciklistice, 29-godišnja Marina Boduljak iz »Loborike« i 30-godišnja Andrea Kiršić iz »Istre Pazin«. S njima je ovom prilikom trenirala i 15-godišnja Antonela Ferenčić, također članica »Istre Pazin« koja je najveći talent hrvatskog ženskog biciklizma.

- Ovo nam je prvo okupljanje takve vrste. Radimo prema planu rada koji nam je napravio Robert Pečnjak, trener u HBS-u, a Hrvatski biciklistički savez je i organizirao ove pripreme. Do sada smo se u pravilu nalazile samo na utrkama, tako da su ove četverodnevne pripreme odlična prilika za upoznavanje - kazala je Ruszkowski.

Prvog dana priprema biciklistice su odvozile tri sata, u petak dva, subota je bila najintenzivnija s petostanim treningom, a posljednjeg dana su na rasporedu tri sata vožnje.

Prva hrvatska ženska reprezentacija u cestovnom biciklizmu »korijene« vuče iz monutain bikea. Sve su, naime, počele s brdskim biciklizmom, jedino je Maja Marukić u cestovni biciklizam stigla iz triatlona. Pripreme same po sebi ne bi imale neku svrhu kad u budućnosti ne bi bili predviđeni i službeni nastupi. Tako će se »povijesni« debi hrvatske reprezentacije dogoditi na višednevnoj utrci Giro del Trentino u Italiji.

- Želja nam je da se okušamo u jakoj konkurenciji da vidimo gdje smo. Nakon toga ćemo nastupiti na najmanje još dvije utrke u Italiji - dodala je Marina Boduljak koja često odrađuje treninge sa seniorima »Loborike«.
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.