Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
U organizaciji BK Fortica održano Cestovno nacionalno prvenstvo
(Rejting 0 od 5)
Cestovni biciklizam
Autor: AS team, foto Našimir Corneretto   
Srijeda, 01 Srpanj 2015 16:47

U organizaciji BK Fortica 27. i 28. 06. u Šibeniku, održano je Nacionalno cestovno prvenstvo i to Pojedinačni kronometar i Cestovna utrka.

Zanimljivost je da je ove godine bio problem pronaći organizatora Nacionalnog prvenstva. Tek se u ponovljenom natječaju javio Biciklistički klub Fortica, koji je već imao iskustva s organizacijom utrka 2005., 2006. i 2013. i organizaciju ovogodišnjeg prvenstva odradio je uz pomoć BBK Orlov krug i BK Primošten. 

Problem s kojim se bori većina sportova, pa tako i biciklizam su financije, te se organizacija bilo kojeg natjecanja većinom oslanja na entuzijazam pojedinaca, uz nužno razumijevanje i podršku natjecatelja.  

 

Na kronometarskoj utrci, natijecalo se preko 80 natjecatelja u više kategorija. U muškoj konkurenciji prvo mjesto na stazi dugoj 28,5 km zauzeo je Matija Kvasina s vremenom 37:32:93 iz Team Felbermayar Simplon Wels. Drugo mjesto, vozač BK Meridiana Kamen, tima kojeg smo imali prilike gledati na Tour of Croatia, Bruno Maltar u vremenu 38:34:57, dok je treći Bojan Gunjević iz BK Ciklus s vremenom 40:39:93.

Kod žena s vremenom 28:04:00, najbrža je bila Mia Radotić iz KD Rog – BTC City Ljubljana  tima, s vremenom 28:04:00, drugoplasirana je Diana Vrdoljak koja vozi za BK Fortica, s vremenom 29:55:45, dok je treća vozačica Meridiana Kamen Team-a Antonela Ferenčić koja je do cilja došla za 31:39:68. Normalno, djevojke su vozile nešto kraću stazu, odnosno 19 km.

 

Na cestovnoj utrci dugoj 148 km, slavio je Emanuel Kišerlovski iz Meridiana Kamena Teama s vremenom 3:44:59, ispred Josipa Rumca iz KK Adria Mobile, 3:45:08. Trećeplasirani je pobjednik kronometarske utrke Matija Kvasina. Djevojke su vozile stazu dugačku 59, 2 km i na postoje su se u malo izmijenjenom poretku našle sve tri prvoplasirane iz kronometarske utrke. S vremenom 1:41:39, prva je kroz cilj prošla Mia Radetić, druga Antonela Ferenčić u vremenu 1:42:44, treća Diana Vrdoljak 1:45:02. 

Kompletne rezultate

kronometarskog natjecanja pogledajte OVDJE   

cestovnog pogledajte OVDJE  

Fotografije:  Našimir  Corneretto 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.