Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Utrka kroz Sloveniju:: Dok su se neki smrzavali, drugi su napadali
(Rejting 0 od 5)
Cestovni biciklizam
Autor: Danijel Kvasina Gorilla   
Srijeda, 18 Lipanj 2008 00:34
Na Utrci kroz Sloveniju nastupilo je 15 naših vozača. Robert Kišerlovski je pobijedio u konkurenciji za mladog vozača, a i ostali naši odlično su se plasirali. Utrka je bila prepuna iznenađenja, iznenađivalo je vrijeme ali i odluke sudaca...
Prošlog tjedna održana je 15. Međunarodna utrka kroz Sloveniju (2.1). Na rasporedu su bile 4 etape, te i ove godine utrka nije išla van granica Slovenije. Na utrci je nastupilo 15 naših vozača. Robert Kišerlovski (Adria), Kristijan Đurasek, Radoslav Rogina i Matija Kvasina (svi Perutnina Ptuj), Massimo Demarin (Sava) dok je Loborika na utrci nastupila u dresovima naše reprezentacije u sastavu: Hrvoje Miholjević, Tomislav Dančulović, Zvonimir Pokupec, David Demanuele, Darko Blažević, Silvano Valčić, Marijan Perković. Na startu je bio i Vladimir Miholjević (Liquigas). Bilo je i poznatih imena što je pridonijelo medijskoj pratnji same utrke i naravno jačini konkurencije (Franco Pellizotti, Paolo Bossoni, Gabriele Balducci, Danilo Hondo, Fabio Baldato,..)Prva etapa Ljubljana - Postojna, 161 km
Prvu etapu je krasilo lijepo sunčano i toplo vrijeme što se nikako ne može reći za ostale etape. Većinu slave u prvoj etapi je uhvatio Kristijan Fajt koji je bio solo u bijegu 112 kilometara, a bio je uhvaćen na 130. kilometru. U tom trenutku je utrka krenula malo žešće jer se u Postojni vozilo 3 kruga sa jednim kraćim brdom koje je zadnji krug za mnoge vozače bilo malo previše pa su otpali od glavne grupe. Ipak za sami cilj nije bilo nikakvih bijegova pa je grupa došla na sprint u kojem je najbrži bio Talijan iz ekipe LPR Claudio Cucinotta.

Naši vozači se nisu previše trošili niti pokazivali, pa su završili u grupi.

Rezultati prva trojica:
1. Claudio Cucinotta (LPR)
2. Enrico Rossi (NGC Medical)
3. Simone Cadamuro (Nippo Endeka)Druga etapa Piran - Kopar, 179 km
Druga etapa je cijelom dužinom bila uz slovensku obalu. Od samog starta vozače je prala kiša, u nekim trenucima poprilično jako. Ovu etapu je karakteriziralo jako puno padova, a mnogi od tih padova nisu bili bezazleni. Najviše padova je bilo u Kopru gdje su se vozila 3 kruga po samom gradu. U cijeloj zbrci i padovima najbolje su se snašli vozači Perutnine (Rogina, Mahorić, Gazvoda) i Liquigasa (Miholjević, Curtolo). Njih 5 je u Kopru iz kilometra u kilometar svoju prednost povećavala. Nažalost njihovu, to im se nije isplatilo jer su riskirali da ne padnu a na kraju su dobili svi isto vrijeme. Naime glavni sudac je utrku 15km prije cilja zatvorio i odlučio je da svi koji su zajedno došli sa grupom u krugove imaju vrijeme pobjednika. Ta odluka je bila malo kasno donešena i u krivi trenutak jer je u grupi već bilo rasturanje i odvijao se napad na žutu majicu. Neovisno o njegovoj odluci došlo je do tog bijega koji je na početku brojio 8 vozača, a na kraju samo ih je 5 ostalo. Perutnina je doslovno pokosila konkurenciju iz Pro Toura i zauzela u etapi sva tri mjesta na postolju. Pobijedio je Rogina ispred Mahorića i Gazvode. Rogina je pobijedom došao na drugo mjesto u generalnom plasmanu sa istim vremenom kao i pobijednik prve etape. U brojnim padovima bilo je i naših vozača, ali su na kraju svi završili u grupi. Odustao je jedino Perković.

Rezultati 2. etape:
1 Radoslav Rogina (Cro) Perutnina Ptuj 4.24.08 (40.661 k/mh)                                      
2 Mitja Mahoric (Slo) Perutnina Ptuj                                                
3 Gregor Gazvoda (Slo) Perutnina Ptuj                                               
4 Vladimir Miholjevic (Cro) Liquigas Treća etapa Škofja loka - Krvavec, 153 km
Treća etapa je bila i odlučujuća kraljevska etapa sa ciljem na Krvavcu. Radi lošeg vremena i stalne kiše etapa je skraćena za 30km što je izostavilo jedan dio uspona na Krvavec i spuštanja u dolinu. Tako se odmah prvi put išlo do vrha gdje je temperatura iznosila 5 stupnjeva. Od starta je u bijegu bilo 5 vozača koji su bili uhvaćeni vrlo brzo kada je uspon počeo. Hladno vrijeme je na mnoge loše utjecalo pa je recimo jedan od slovenski favorita Vrečer (Radenska) odustao 30km prije uspona. Dok su se neki smrzavali drugi su napadali. Najaktivniji od samog početka uspona bio je Robert koji je par puta napao, ali svaki put je bio uhvačen. Ti napadi su ga možda malo koštali konačnog rezultata. Zauzeo je 3. mjesto 30 sekundi iza pobjednika etape i 20 sekundi iza Talijana Pelizzottia. Dobar je bio i Rogina na 5. mjestu. Etapu je pobijedio Golčar koji je bio izrazito dominantan. Na brdo je krenuo sa zadnjih pozicija jer je 2 km prije brda pao pa je lovio i tek nakon 4 km brda je uhvatio prvu grupu gdje su bili i naši Robert, Rogina, Kvasina. Napadom 3 km prije cilja Golčar (LPR) riješio se svih konkurenata i do cilja došao sa prednošću od 10 sekundi iza drugoplasiranog. Naši najbolji su bili Robert na 3. mjestu i uzeo je majicu za najboljeg mladog vozača, Rogina na 5. i Kvasina na 8. mjestu. Odustao je još jedan naš vozač iz "reprezentacije" Valčić.

Rezultati 3. etape:
1 Jure Golcer (Slo) LPR Brakes     3.14.35
2 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas     0.09
3 Robert Kišerlovski (Cro) Adria Mobil 0.23
4 Simon Špilak (Slo) Lampre            0.41
5 Radoslav Rogina (Cro) Perutnina Ptuj 0.43


                                         
Četvrta etapa Celje - Novo Mesto, 157km

Niti u zadnjoj etapi vrijeme nije bilo naklonjeno biciklistima. Opet je kiša bila na repertoaru, ali ovaj put nije ništa mijenjano u etapi. Utrka se zahuktavala na brdskom cilju kada je Mahorić osigurao pobjedu za brdsku majicu, a na suprotnom kraju neki vozači otpadaju. Nakon brdskog cilja u bijeg odlaze dva vozača Zrimšek (Adria) i Štangelj (Liquigas). Najveća prednost iznosila im je nešto malo više od minute. Perutnina je sve kontrolirala i cilj im je bio cijelu grupu dovesti na sprint.

Kada su uhvatili bijegunce na čelo se priključio Liquigas koji je također sada htio sprint i radili su za svoga Chiccia. Trud im se i isplatio jer je upravo on slavio pobjedu u zadnjoj etapi, ali i Perutnina je bila zadovoljna jer je Kocjan zauzeo drugo mjesto. U generalnom plasmanu nije bilo promjene i Jure Golčar je bez problema očuvao prvo mjesto. Zadnja etapa je još par naših vozača izbacila van iz utrke (Pokupec, Demanuele i Blažević). Ostali su sigurno prišli do cilja sa grupom.

Rezultati 4. etape:
1 Francesco Chicchi (Ita) Liquigas   3.32.07 (44.409 km/h)
2 Jure Kocjan (Slo) Perutnina Ptuj                                                  
3 Gabriele Balducci (Ita) Acqua Sapone - Caffe MokamboPellizotti, Golcer, Kišerlovski.
 

Generalno:
1 Jure Golcer (Slo) LPR Brakes                                              
2 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas                                              
3 Robert Kišerlovski (Cro) Adria Mobil                                          
4 Radoslav Rogina (Cro) Perutnina Ptuj                                          
8 Matija Kvasina (Cro) Perutnina Ptuj
26 Vladimir Miholjevic (Cro) Liquigas
33 Hrvoje Miholjevic (Cro) Croatian National Team  
36 Emanuel Kišerlovski (Cro) Croatian National Team   
57 Kristjan Durasek (Cro) Perutnina Ptuj
66 Tomislav Danculovic (Cro) Croatian National Team  
70 Massimo Demarin (Cro) Sava

Robert je pobijedio u konkurenciji za mladog vozača ispred Špilak (Lampre) i Furdia (Sava).

Rezltati svih etapa i slike možete pogledati ovdje.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.