Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
1500 sudionika 16. Splitskog polumaratona
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Anamarija Marović   
Ponedjeljak, 29 Veljača 2016 22:38

Da mi je netko prije dvije godine rekao da će grad Split ležerno dočekati zatvaranje prometa i da će ulicama grada protrčati preko 1500 trkača, rekla bi mu da je lud. 

Sad kad se napokon to dogodilo, slobodno mi možete kazati da sam luda ali tvrdim da je Splitski maraton samo pitanje ranojutarnje odluke organizatora. Ekipa koja je ovo odradila, koja je u godinu dana ovoliko podigla kvalitetu i broj natjecatelja, spremna je odraditi i više. 

Rezultat po strani, ali ovo sta sam osjetila na ovom polumaratonu nije mi pružio ni Pariz, Rim, Amsterdam, pa niti Ljubljana koja mi je vrh vrhova. Split uvik ima ono nešto sta drugi gradovi nikad neće, a sad i najlipši half na svitu. Idemo dalje, sve do Splitskog maratona – izjavila je učesnica maratona Maja Negovanović. Majino mišljenje dijele mnogi trkači, a kako je jučer tijekom utrke izgledalo djeli ga i veliki broj splićana koji su duž cijele staze došli pozdraviti trkače. 

Utrka je i ove godine krenula sa splitske Rive, odakle je velika kolona krenula Marmontovom, zatim Ulicom Domovinskog rata prema nadvožnjaku na Pujankama, te odatle natrag prema Lori, preko tartana Poljudskog stadiona, oko Marjana natrag do cilja.

Pobjednik 16. Splitskog polumaratona bio je Mađar, Laszlo Gregor koji je stazu usprkos jako neugodnom vjetru istrčao u osobnom rekordu, za 1:07:37, dok je kod žena pobjedu odnijela njegova sunarodnjakinja Zita Kacser u vremenu 1:18:24.
Od hrvatskih natjecatelja, najbrži je bio Dražen Dinjar, pobjednik ovog maratona iz 2009. godine, a od žena hrvatska olimpijka Marija Vrajić.

Paralelno s polumaratonom, održala se i utrka na 5 km u kojoj su prva tri mjesta osvojili natjecatelji iz Imotskog, s Tomislavom Kopačem kao prvoplasiranim u vremenu 17:39. Na „petici“ najbrža od žena bila je Nives Zebić. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.