Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
6. 162 stube
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Adventure Sport Team   
Nedjelja, 12 Veljača 2012 22:57

 

Iako su mnogi, zbog snijega i leda, sumnjali u održavanje 6. utrke medicinara i drugih, „162 STUBE" u subotu 11. veljače, 89 natjecatelja različitih dobi istrčalo je 4300 m što uključuje trasu od Medicinskog fakulteta na Šalati, Mesićevu, Grškovićevu i Rockfellerovu, Školu narodnog zdravlja, Novakovu,  Schlosserove stube i natrag na Šalatu.

Da se netko ne povrijedi i da svi budu u formi, brinulo se 60ak volontera Medicinskog fakulteta u Zagrebu i sponzori. Najbolje vrijeme otrčano je za samo 16 minuta.

Svi trkači su  pokazali da snijeg, poledica i hladnoća ne mogu uništiti pravi sportski duh. Njihovo tijelo, posebno njihovo srce i krvožilni sustav znat će to cijeniti.
 
 
 
Urbana utrka po zagrebačkoj Šalati sa startom i ciljem ispred Medicinskog fakulteta, na Šalati 3b, jedinstvena je po tome što su u trasu uključene Schlosserove stube po kojima je utrka dobila ime. Organizirana pod pokroviteljstvom jedne zdravstvene i sveučilišne ustanove, glavni naglasak stavlja na promociju zdravog i aktivnog načina života.

 

Utrku je prvi put organizirao SportMEF – Sportska udruga studenata Medicinskog fakulteta 2003., te ponovno 2004. i 2005. nakon čega je uslijedila pauza. Nakon toga je opet održana na inicijativu Studentskog zbora Medicinskog fakuteta. Organizaciju je opet preuzeo SportMEF te je utrka uspješno oživjela.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.