Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
9. Božićna utrka- rekordna i po broju sudionika i navijača
(Rejting 3.00 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Mladen Lukovic   
Utorak, 27 Prosinac 2011 17:17

Vedar i prohladan zimski dan izvukao ja do Marjana nešto više od stotinjak ljudi koji su uplatili startninu za utrku, od kojih je njih 90 nastupilo na utrci. 

Razlika je u činjenici da su neki izvršili prijavu samo radi humanitarne akcije kojoj su se prikupljala sredstva za pomoć u liječenju atletičarke Maje Fijačko Golub. Sve skupa ovo je bila rekordna Božićna utrka po broju natjecatelja, a isto tako i po broju navijača i svih ostalih sudionika.

 

Održana su dva natjecanja: glavna utrka na stazi dužne 10 kilometara i mala utrka na stazi dužine 3 kilometra. Šezdesetak natjecatelja se okušalo na desetkilometarskoj stazi, a tridesetak, najviše djece, je istrčalo trokilometarsku utrku.

 

Uslijedio je zajednički start svih natjecatelja. Na u trci od 3 km najbrže su do cilja došli Elezović Toni i Komić Luka oba iz TK Split, a odmah iza njih su stigle Bulić Marina i Gizdić Tea iz AK Hajduk. Svo četvoro je došlo u cilj u rasponu od jedne minute i tu očito nije bilo šale i nitko nije smio popustiti nego se moralo boriti do kraja. Dok su zadnji sudionici male utrke ulazili u cilj prvi krug su počeli završavati  najbrži na desetkilometarskoj stazi.

 

Marin Koceić je bio u vodstvu i tu svoju prednost je zadržao do kraja. Slično je bilo i kod žena: Šustić Nikolina je cijelo vrijeme bila najbrža i nije dopustila da je itko iznenadi.

 

U konačnom poretku na glavnoj utrci su u muškoj konkureniciji bili najbrži Marin Koceić (AK Solin), Brečić Tomislav (AK Imotski) i Mimica Ante  (AK Veteran Zagreb), dok su Šustić Nikolina (AK Sljeme), Perišić Vanja (AK  Zrinjevac) i Tena Filipović (MK Marjan) bile najbrže kod žena.

 

Ovo je ujedno bila i zadnja utrka zimskog izdanja Marjanske lige.

Održano je deset kola bez ove zadnje završne Božićne utrke. Trčalo se na dužinama od 5 i 10 kilometara.  Najviše bodova su skupili Koceić Marin (AK Solin), Perić Mario (MK Marjan) i Bebić Mijo (AK Solin) kod muškaraca te Tena Filipović (MK Marjan), Marina Bulić (AK Hajduk)  i Lidija Varvodić (MK Marjan) među ženama. 

Osim hladnoće koja je „grickala“ gdje god je mogla, Božićno – novogodišnjoj atmosferi je pridonijelo i nekoliko Djed Božićnjačkih kapa, a na sveopću radost djece tu je bio i  Djed Božićnjak kojeg je utjelovio tajnik TK Split Ivan Pavić. 
A bilo je tu i krafni i čokoladica i banana i čaja i ruma i glazbe,...  

 

Više o radu Maraton kluba Marjan na:  http://www.maraton.hr/

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.