Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Preko tisuću trkača očekuje crikveničku rivijeru u nedjelju
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 26 Studeni 2014 20:30

Više od 700 dosad pristiglih prijava, prema iskustvu organizatora Adria Advent Maratona, jamči više od priželjkivanih 1000 trkača. 

AAM je jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, a održava se 30. studenog, prvog vikenda adventa. Organizatori se nadaju nadprosječno toplom vremenu te pozivaju sve zaljubljenike u trčanje da se uključe. 

Četvrti po redu Adria Advent Maraton jedini je profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom Općinu Vinodolsku sa startom i ciljem u centru Crikvenice. Održat će se u nedjelju 30. studenog 2014. godine već tradicionalno na crikveničkoj rivijeri. U organizaciji je agencije Via Mea Travel i hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice. 

Zasad je pristiglo preko 700 prijava natjecatelja iz raznih zemalja Europe i Afrike, a na startu u nedjelju očekuje se više od 1000 trkača. Adria Advent Maraton organizira se od 2011. godine, od kada broj trkača stalno raste. Već je prve godine u maratonu sudjelovalo 364 trkača iz 6 zemalja, 2012. godine maraton je trčalo 548 trkača iz 9 zemalja, a na lanjskom maratonu sudjelovalo je 719 trkača iz 17 zemalja. Kako se uz maratonsku i polumaratonsku utrku održava i utrka građana na 5 km, natjecatelji mogu odabrati sebi odgovarajuću duljinu staze. Adria Advent Maraton pogodan je profesionalcima i rekreativcima svih dobnih kategorija, što svjedoči i podatak kako je najmlađi dosad prijavljeni sudionik star tek 6, a najstariji 78 godina. Za tako velik interes trkača za Adria Advent Maraton najzaslužnija je činjenica da je to jedan od tri službena maratona u Hrvatskoj, a organiziran je prema IAAF standardima (International Association of Athletics Federations) te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza. Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Meisterchip Gmbh iz Njemačke, tvrtka specijalizirana za mjerenja koja podršku pruža najpoznatijim svjetskim maratonima. 

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade(maraton: 1. mjesto 500 eura, 2. mjesto: 300 eura, 3. mjesto: 200 eura), a svi sudionici koji završe utrku dobivaju medalju i certifikat o sudjelovanju. One koji nisu spremni sudjelovati u utrci očekuje dobar provod uz samu stazu trke. Ove se godine očekuje najveća posjeta dosad, preko 2000 ljudi s cijelog Kvarnera koji će bodriti svoje favorite. 

Tatjana Maria Plašč, direktorica agencije Via Mea Travel izjavila je kako pristiže i više prijava no što se očekivalo. „Adria Advent Maraton raste iz godine u godinu i postaje sve značajnije događanje za trkače iz Hrvatske, ali i cijele Europe. Ovogodišnji, četvrti AAM bit će organizacijski na najvišem nivou dosad, zahvaljujući i uključivanju Jadrana d.d. kao suorganizatora, zbog čega ne sumnjamo da će u utrci uživati svi sudionici. Htjela bih se i zahvaliti Crikvenici te Crikveničanima, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti organizirati ovo događanje. Brojni volonteri, sportski klubovi i udruge svake se godine uključuju u organizaciju, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.“ 

Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana pozvao je građane na sudjelovanje u utrci: „Crikvenička rivijera interesantna je širem krugu posjetitelja isključivo u ljetnim mjesecima. Ovaj maraton dokaz je kako se ciljanim i kvalitetnim aktivnostima može produljiti sezona i privući posjetitelje čak i u studenom te prosincu. Ovo je značajno događanje za cijeli Kvarner. Zahvaljujući 3 različite duljine utrke, svatko od nas može odabrati sebi primjerenu stazu i stati uz bok 1000 trkača iz dvadesetak različitih zemalja. Bila bi šteta propustiti ovaj jedinstveni maraton koji se trči uz morsku obalu, a kojim se u Europi može podičiti jedino crikvenička rivijera.“

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.