Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sinj:: U ženskoj konkurenciji - srušen rekord staze!
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Jagoda Malbaša   
Ponedjeljak, 02 Travanj 2007 12:11
Kod muškaraca najbrži je bio Duro Kodžo iz BiH, drugi Dražen Dinjar (Rudolf Perešin), te treći Daniel Vukailović iz Srbije. Prvi Hrvat je dakle Dražen Dinjar, drugi je Nedjeljeko Ravić, treći Ivica Škopac, četvrti Janez Maroević, peti Hrvoje Kovač, a šesti je bio legendarni Parip. Kod žena pobjednica i nova rekorderka je Slovenka Helena Javornik, druga Lucia Kimani, treća Snežana Kostić iz Srbije. Četvrta ukupno i prva Hrvatica je Lidija Rajčić, druga Hrvatica je Marija Vrajić, a treća Marija Schwarz.
Jučer, u nedjelju 01. travnja u Sinju je održano 3. kolo Hrvatske cestovne lige i Gran prixa i drugo kolo juniorskog kupa. Na 10-om jubilarnom Sinjskom Run Reebok polumaratonu sudjelovala su 134 trkača i trkačice iz cijele Hrvatske i iz susjednih nam zemalja, a na utrci na 5km sudjelovala su 44 natjecatelja.

Jutro je osvanulo maglovito i nije izgledalo da će biti pretoplo ali već nekoliko minuta nakon starta sunce se probilo kroz maglu i sve jače i jače grijalo tako da nam je opet bilo prilično vruće ali ovaj put to nije omelo trkače, a naročito trkačice da ostvare odlične rezultate.
 
Kod muškaraca najbrži je bio Duro Kodžo iz BiH koji je dosta zahtjevnu ali ipak brzu stazu protrčao za 1:08:31, drugo mjesto zauzeo je Dražen Dinjar (Rudolf Perešin) sa vremenom 1:09:46, a treći je bio Daniel Vukailović iz Srbije s vremenom 1:11:36. Prvi Hrvat je dakle Dražen Dinjar, drugi je Nedjeljeko Ravić (Veteran - 1:12:32), treći Ivica Škopac (Borik – 1:13:37), četvrti Janez Maroević (Sinj – 1:14:10), peti Hrvoje Kovač (Sljeme – 1:15:09), a šesti je bio legendarni Parip tj. Drago Paripović koji se polako ali sigurno vraća nakon ozljede. Parip je trčao 1:15:49. Bravo!

Kod žena je bilo malo zanimljivije, a pao je i ženski rekord staze. Pobjednica i nova rekorderka je Slovenka Helena Javornik koja je trčala 1:15:25. Helena je nedavno istrčala maraton u vremenu 2:28 i tako debelo ispunila normu za Olimpijske igre u Pekingu. Nadamo se da će tamo imati i hrvatsku konkurenciju. Drugo mjesto zauzela je Lucia Kimani sa vremenom 1:16:52. Lucia se također sprema ispuniti olimpijsku normu i to će pokušati za tri tjedna na maratonu u Beču. Sretno Lucia! Treće mjesto zauzela je Snežana Kostić iz Srbije s vremenom 1:19:58. Četvrta ukupno i prva Hrvatica je naša Lidija Rajčić s vremenom 1:22:06, druga Hrvatica je Marija Vrajić s vremenom 1:26:49, a treća Marija Schwarz s vremenom 1:28:07. Sve tri cure prošli vikend su bile na zahtjevnim natjecanjima – Lidija je bila odlična na maratonu u Trevisu, Marija Vrajić je pobijedila na Čazmi, a Marija Schwarz je također bila na maratonu u Trevisu – zbog toga ovi njihovi rezultati vrijede još više. Bravo cure!

Što se tiče ekipnog poretka najbolja muška ekipa je Žumberak ispred Sljemena i Otoka dok je najbolja ženska ekipa Sinj, ispred Sljemena i Veterana. Najbolji klupski plasman je ostvario domaćin Sinj ispred Sljemena i Veterana. Tako je nakon trećeg kola Hrvatske cestovne lige i Gran prixa stanje u ukupnom poretku klubova postalo još zanimljivije. Vodi Veteran, ispred Sinja i Sljemena. Izgleda da će biti jako zanimljivo sve do kraja.

U utrci na 5km pobijedio je odlični atletičar AK Hajduka iz Splita Marijan Maretić, drugi je bio Mislav Malbaša iz Sinja, a treći Nikola Škvorc - Rudolf Perešin. Kod cura najbrža je bila Ivana Lukina, ispred Marija Lukine (obje Rudolf Perešin) i ispred Anite Maroš – AK Sinj.

Posebno priznanje dobili su Drago Paripović i Dragan Janković i to zbog toga što su istrčali svih deset sinjskih polumaratona. Parip je dan prije čak bio odlučio da neće doći jer se još oporavlja od ozljede ali ipak nije odolio izazovu i pojavio se na startu. Kaže Jozo Delaš da je i on istrčao svih deset ali eto, neće da daje sam sebi priznanje.

Eto, još jedan sinjski polumaraton je za nama. Kao i svake godine atletičari AK Sinja i svi Sinjani na čelu sa Jozom Delašom uistinu su se potrudili da vam ovo natjecanje ostane u sjećanju kao ugodno i veselo druženje. Brojne i velike novčane nagrade te bogat sponzorski nagradni fond razlozi su da je rijetko tko napustio Sinj praznih ruku. A večera i ručak u ugodnom ambijentu hotela Alkar osigurali su nam kao i svake godine lijepo druženje nakon naporne utrke. Ove godine i vrijeme je bilo znatno bolje nego lani tako da sve prošlo odlično i mislimo da nitko neće imati zamjerki. Nadamo se da ste svi sretni i zadovoljni napustili naš grad i da se vidimo i dogodine.

___

Rezultati::

3. SINJ POLUMARATON.xls

KLUPSKI POREDAK 2007.xls

Fotke iz Sinja Jagode i Mislava Malbaše pogledajte u AS Galeriji.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.