Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Slavko Petrović pobjednik Varaždinskog polumaratona
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Krunoslav Borovec   
Srijeda, 26 Rujan 2007 11:20
Ove godine se okupio rekordni broj trkača (282) iz 10 država i krenuo u borbu za pobjedu i nagrade. U neizvjesnoj borbi do samog kraja, naš najbolji trkač Slavko Petrović, dokazao da se može boriti sa stranim trkačima i pobijedio je na 13. Varaždinskom polumaratonu.

Start

Od samog početka naš najspremniji trkač, Slavko Petrović, vodio je borbu sa mađarskim dvojcem Zsoltom Benedekom i Lajosom Berecom, kojeg je na kraju dobio za 2 sekunde i pobijedio s rezultatom 1:06:27. Četvrto mjesto osvojio je Dražen Dinjar, ispred Drage Paripovića, veterana i rekordera staze (1:05:17), dok je na šestom mjestu bio Ivica Škopac.


Dinjar i Dragec

U ženskoj konkurenciji, kak to Janko voli nazvati, "mađarska laka konjica" i to mlada, bila je uvjerljiva. Pobijedila je Monika Nagy s rezultatom 1:18:31 ispred Anisse Zsofie Badis, dok je treća bila Antonija Orlić iz AK Sljeme, a četvrta Marija Schwarz, AK Sinj.

S obzirom na to da je ovogodišnji polumaraton ujedno bio i državno prvenstvo u polumaratonu i hodanju, Slavko Petrović i Antonija Orlić postali su državni prvaci u polumaratonu.


Državno prvenstvo - pobjednice
 
Kod hodača, pobijedio je Fabio Ruzzier iz susjedne Slovenije. Naš najbrži hodač bio je Saša Radotić, koji je postao državni prvak u hodanju.
 
I ove su godine održane održane i druge utrke na kraćim dionicama za mlađe dobne kategorije osnovnih i srednjih škola, kao i za građane u kojima su sudjelovali i brojni Varaždinci, ali i gosti iz bliže i daljnje okolice. Na utrci građana na 8 km pobijedili su Zoran Žilić i Valentina Belović. Istu dužinu za građane trčali su i juniori. Tradicionalno tu su bili i invalidi u kolicima.


Pobjednici

Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Varaždinske županije i sponzora, tako da je na kraju bila tradicionalna tombola sa glavnom nagradom, biciklom. Na ovoj utrci najboljima su podijeljena 94 pokala, a za sve takmičare i 400 prigodnih medalja.


Pobjednice

Tu je svakako potrebno spomenuti da je našem najstarijem trkaču, 83-godišnjem Josipu Đunđeku ovo bila 800. utrka. Želio je da to bude u njegovom gradu i zbog toga je ove godine rjeđe bio po utrkama. Nadamo da će i netko od nas stići do te brojke.

Rezultati:

Ukupni rezultati 

Državno prvenstvo u polumaratonu

Hodači

Građani i juniori

Invalidi

Srednjoškolci

Djeca


Slavek


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.