Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Stone Wall Maraton – jedinstvena utrka po stonskim zidinama
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Daniel Lacko   
Petak, 22 Rujan 2017 21:59

24. rujna 2017. u Stonu na poluotoku Pelješcu održava se jedan od najpitoresknijih svjetskih maratona – onaj po kamenim Stonskim zidinama! STONe WALL MARATHON natjecateljima nudi osobni izazov kroz tri trkačke discipline - maraton, 15 km i 4 km – a svaka od njih pruža priliku za nezaboravni doživljaj trčanja po kamenim obrambenim zidinama drevne Dubrovačke republike.

Ovogodišnje jubilarno, 10. izdanje utrke okupilo je oko 150 trkača iz 21 zemlje, među kojima su i Novi Zeland, Južnoafrička Republika, SAD, Kanada, kao i natjecatelji iz većine europskih zemalja.

Maratonci koji su trčali Ston maraton prethodnih godina, bez iznimke su ga ocijenili jednom od najljepših utrka na kojima su sudjelovali, pridodavši tome i da je među najtežima. Tome svakako doprinosi oko 2 km duga dionica trase koja se trči po stonskim zidinama.

Sa svojih 5,5 km duljine, četrdeset obrambenih kula i pet tvrđava, stonske su zidine bile jedan od najvećih srednjovjekovnih fortifikacijsko-urbanističkih pothvata. I danas povezujući Ston i Mali Ston, Zidine predstavljaju jedinstvenu arenu za ovo nezaboravno natjecanje. Uz izazov svladavanja njihovih strmih uspona, omogućuju natjecateljima i veličanstvene poglede na najstariju europsku solanu i zbijene krovove srednjovjekovnog Stona, kao i predivnu panoramu Malostonskog kanala s morskim “đardinima” - uzgajalištima školjki - po kojima je ovaj kraj postao poznat na europskim gastronomskim kartama.

 

Zbog svoje atraktivnosti, mnogi uspoređuju Stonski maraton s jednom od najvećih svjetskih utrka na Kineskom zidu, Conquere The Wall Marathon.  Ima li boljeg poziva za dolazak na ovaj jedinstveni sportski događaj, uživanje u aktivnom vikendu i lokanim stonskim delicijama? Vidimo se 24. rujna! 

 

Više informacija i prijava na: http://www.ston-wall-marathon.com

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.