Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Stotine trkača iz cijelog svijeta ispunile ulice Dubrovnika
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 20:34

Veličanstvenu nedjeljnu završnicu manifestacije Du Motion - Runners' Days Dubrovnik nije uspjela pokvariti niti kiša! Štoviše, ukoliko se pita trkače, njima je vrijeme i odgovaralo za bolje rezultate. 

Stotine njih ispunilo je ulice Dubrovnika i istrčalo 21 kilometar staze koja postaje sve privlačnija rekreativcima iz Hrvatske i susjednih zemalja, ali i udaljenih država poput Brazila, Ekvadora, SAD-a, Kanade, Rusije, Australije, Singapura i Južnoafričke Republike.

"Dubrovnik je apsolutno najbolja lokacija za polumaraton na svijetu" ustvrdio je i prije utrke Britanac Bedansh Chaudhary.

Sudjelovanje trkača iz preko 30 zemalja svijeta još je jednom potvrdilo brzinu kojom se Dubrovnik pozicionirao na međunarodnoj atletskoj karti, ali i sjajnu budućnost koja pred njim stoji. Du Motion je uz to na ulice privukao velik broj građana Dubrovnika svih generacija, te tako pored turističkog ispunio i sportski dio svoje misije promoviranjem potrebe kretanja i zdravog načina života. Veliko je to priznanje i dubrovačkoj atletici, koja ove godine slavi 105 godina.

 

Drugi po redu Dubrovački polumaraton, koji je ove godine bio domaćin pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu, istrčao je 581 trkač, gotovo dvostruko više nego na prošlogodišnjoj premijeri. Najbolji u muškoj kategoriji bili su Danijel Fak iz AK Svetice (1:12:22.15), Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin (1:13:26.99) i Dario Ivanovski iz Makedonije (1:14:00.66). U ženskoj kategoriji kao najbolje su slavile Nikolina Stepan iz AK Svetice (1:21:33.58), Tanja Samardžić iz AK Sinj (1:29:40.87)  i Aleksandra Marinkov iz Team Friends, Srbija (1:30:28.58).

Novi prvaci Hrvatske i klupske kolege, Fak i Stepan, obećali su povratak u Dubrovnik dogodine. "Staza je zahtjevna, ali zanimljiva. Fenomenalna atmosfera, sve je predobro organizirano, dojmovi su odlični".

U nedjelju se trčala i 5-kilometarska utrka humanitarnog karaktera. Prihod od startnina, 40 tisuća kuna, bit će uplaćen za liječenje Karle Sentić, a i sam odaziv građana, učenika i sportaša, njih preko 750, odaslao je prekrasnu poruku mladoj Dubrovkinji. Rezultatski, najbrži u muškoj kategoriji bili su Plamen Aleksiev iz Bugarske (19:56.89), Martin Molk iz Slovenije (20:37.99) i Patrik Papac iz dubrovačkog VK Neptun (20:46.12). U ženskoj kategoriji najbrže su bile Lucia Lana Alibegović iz AK Škofja Loka, Lejla Krilić iz PK Orka Mostar (26:35.61) i Lea Madeško iz AK Dubrovnik (26:39.54).

 

Dan prije, u subotu, sudionici iznimno zahtjevne Utrke dubrovačkim zidinama uživali su u sunčanom vremenu i fenomenalnom pogledu na grad, a najbolji među njima, Dubrovkinja Nela Madeško u ženskoj konkurenciji i Zagrepčanin Željko Konosić u muškoj, primili su pored medalja i pobjedničke pehare. Subota je na Stradunu bila pravi epicentar smijeha i radosti zahvaljujući dječjim utrkama s 500 osnovnoškolaca, koji su svi za svoj trud primili medalje i velike aplauze oduševljene publike.

Svim prijavljenim trkačima osigurani su besplatni posjet Lokrumu, ulazak na Dubrovačke zidine i gradske muzeje te ugostiteljski popusti, sve kako bi im se pružila najbolja moguća dobrodošlica i dodatno približile ljepote kojima Dubrovnik obiluje.

Koliko su gosti oduševljeni tom dobrodošlicom, ali i cjelokupnim doživljajem, dovoljno govore komentari nakon utrke, puni hvale za besprijekornu organizaciju utrke u prekrasnom gradu. Posebno su volonteri, stalno na raspolaganju i s osmijehom na licima, zaslužili brojne pohvale.

Ovogodišnji Du Motion opravdao je sva očekivanja u zahtjevnim vremenskim prilikama te visoko podigao ljestvicu za iduće izdanje, s čijom se pripremom kreće vrlo brzo. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.