Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Trkači na riječkom lukobranu prkosili kiši
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Adventure Sport Team   
Subota, 09 Travanj 2016 19:07

Jubilarni 20. Festival sporta i rekreacije "Homo si teć" nastavljen je danas utrkom “Molo longo trk” po najpoznatijoj gradskoj šetnici - riječkom lukobranu.

Kiši usprkos, atraktivna staza tik do mora privukla je na Molo longo velik broj dobro raspoloženih trkača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. 

Njih 161, među kojima je bilo i profesionalnih sportaša i rekreativaca, istrčalo je 6 kilometara dugu stazu, odnosno dva kruga po šetnici, sa startom i finišom pored zgrade putničkog terminala. 

 

Najbolje rezultate u ženskoj kategoriji ostvarile su prošlogodišnja pobjednica Ingrid Nikolesić - AK Sljeme (23:44 min), Ljubica Tonković - AK Sinj (25:20 min) i Paula Tepuš - AK Kvarner (26:00 min), dok su u muškoj kategoriji to bili Zoran Žilić - AK Koprivnica (20:24 min), Matjaž Štanfel - AK Koprivnica (21:35 min) i Stiven Vunić - AD Natura (22:17 min). 

 

U obje su kategorije oboreni prošlogodišnji rekordi, a na postolja su se popeli i pobjednici prošlotjedne utrke “539 skok”, Tepuš i Štanfel. 

Vrijedne nagrade Intersporta i originalne pehare koje su izradili studenti Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, najbržima je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. 

Utrka “Molo longo trk” priprema je za veliku završnicu festivala na kojoj se očekuje 15 tisuća trkača. Nakon što se u subotu, 16. travnja na Gatu Karoline Riječke predstave sportske i rekreativne udruge iz Primorsko - goranske županije, u nedjelju 17. travnja trčat će se čak 6 utrka: premijerni 1. riječki maraton, 15. polumaraton, utrka štafeta 3x7, dm babybonus cup, hendi cup i velika utrka građana “Homo si teć”.

 

Prijave za utrke moguće su putem www.rijeka.run, na kojoj se nalaze i sve ostale potrebne informacije.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.