Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Uspješno odrađen Earth Run
(Rejting 0 od 5)
Cestovno trcanje
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 21:32

Nakon uspješne prve trke na Mljetu,  održana je i druga ultramaratonska trka. Trka u Varaždinu održala se na šetalištu Vatroslava Jagića, u subotu, 13. 4. 

Start trke bio je točno u 8.00 sati, a prisutni su bili i predstavnici gradskog poglavarstva.

Drugom ultramaratonskom trkom, za koju je odabran grad Varaždin, promoviran je nacionalni park Kornati koji je partner u ovoj akciji. Sudionici trke su na promotivnom štandu imali prilike informirati se o jednom od najljepših arhipelaga u svijetu – Kornatima. Trka je održana i u suradnji s gradom Varaždinom.

Ervin Poljak, organizator trke, izjavio kako je "atmosfera bila odlična te da ih je Varaždin očarao svojim jedinstvenim duhom."

Cijelu trku istrčao je Ivan Jelavić, poznati hrvatski maratonac i dragovoljac Domovinskog rata. Ivanu ove 12 satne trke služe kao dobra priprema za veliki pothvat koji ga očekuje. Naime, on će nastojati istrčati svih 2700 km trke Earth Run Europe i to u 27 dana. Svakodnevno će trčati prosječno 101 km.

U 20:01 Ivan je utrčao u cilje te rekao: „Ovo je bilo za Kornatske dečke. Čitavu trku sam mislio na njih."

Zahvalio se i gradu Varaždinu na prekrasnom domaćinstvu i jedinstvenom ambijentu kao i nacionalnom parku Kornati koji je također omogućio održavanje današnje trke, a radost ostvarenja cilja podijelio je s vjernom ekipom od kojih je posebno naglasio Petra, Sašu, Mirjanu, Tanju i fotografa Nenada."
 

Earth Run Hrvatska obuhvatit će osam trka u osam gradova, a svaka trka će biti posvećena jednom hrvatskom nacionalnom parku. Slijedeća trka trebala bi se održati u Zagrebu. 

Ervin Poljak pojasnio  je njegovu viziju ovog projekta : "Ovom ekološko-sportskom manifestacijom želimo informirati širu javnost o problemu sustavnog onečišćenja hrvatskih nacionalnih parkova, te naglasiti potrebu zaštite prirode i odgovornog odnosa prema okolišu u i izvan granica nacionalnih parkova."

 

Earth Run Europe 2013 

Trke Earth Run Hrvatska najavljuju još veći projekt: Earth Run Europe 2013- ultramaratonska trka, jedna od najduljih u svijetu. Glavni cilj projekta je usmjeriti pažnju javnosti na globalno ekološko stanje i potaknuti građane na preuzimanje odgovornosti za očuvanje prirode i okoliša. Također, ovim se putem želi promovirati Hrvatsku kao zemlju prekrasnih nacionalnih parkova, odnosno kao zanimljivu ekološki osviještenu  turističku destinaciju. 

Earth Run Europe 2013 održati će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića. 

Trka je dužine oko 2700 km, traje 27 dana, a obuhvatit će 9 zemalja i 22 nacionalna parka. Start Trke je u Nacionalnom parku Plitvička jezera,  05. lipnja (Svjetski dan zaštite okoliša), a cilj u Zagrebu, 01. srpnja, na dan ulaske Hrvatske u EU. 

Na projektu Earth Run Europe u udruzi Planet Zemlja trenutno radi preko 30 domaćih i stranih volontera. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.