Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Finale rolerskog Kupa
(Rejting 0 od 5)
Inline skating
Autor: Luka Markić   
Ponedjeljak, 01 Studeni 2010 22:21

 

Koturaljkaški savez Hrvatske (KSH) u suradnji sa Medulin Active i Tehnomont marinom Veruda, a pod pokroviteljstvom općine Medulin, organizirao je „2. Medulin Active roller day“-Finale Hrvatskog inline kupa (HIC).

Hrvatski inline kup sastojao se je od 7 polu maratona, održanih u Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Grobniku, Karting centru Špansko, Jarunu, King Cross – Zagreb i finale u Medulinu. Ukupno je nastupilo gotovo 150 natjecatelja iz 7 zemalja.Utrka u Pješčanoj uvali imala je vrlo interesantnu trasu, sa usponom u ciljnu ravninu ispred hotela Valsabbion, a trasa se protezala kroz Tehnomont marinu Veruda. Na zajedničkom startu bilo je gotovo 40 natjecatelja i rekreativaca. Fitness utrka, utrka građana, vozila se 5 km ili 2 kruga. U muškoj konkurenciji pobjelio je Gal Gros, Slo, 2.mj. Dominik Mitrović, Zagreb,3. mj. Anže Gros, Slo, 4.mj. Leon Hinić, Pula. U ženskoj fitness utrci pobjedila je Katja Gros, Slo, 2.mj. Petra Wngust, Zagreb, 3.mj. Kristina Wengust, Zagreb.

Glavna utrka, rolerski polu maraton bio je prepun obrata i pobjeda se odlučivala u završnom sprintu, do posljenjeg metra. Silvio Mrkša, Zagreb, pao je u 4.krugu, od 8, ali se je digao, nastavio utrku i ponovno se vratio u vodeću skupinu, u kojoj je tada bilo još 7 natjecatelja. Pomalo su otpadali konkurenti za pobjedu i u završnom sprintu ostao je Silvio protiv 3 natjecatelja iz Beograda. Pobjedu je odnio Midrag Popović, Intro line-Beograd, Silvio Mrkša, Zagreb, probio se je na 2.mjesto, 3.mjesto osvojio je Denis Brkić, Intro line-Beograd. U ženskoj konkurenciji borba se vodila izme u natjecateljica iz Vatrenih kotača-Zagreb. Pobjedu je ostvarila  Đurđica Ivanković, 2.mj. Ana Marija Pećar, 3.mj. Anamaria Marinić.

 

 Ovakvi rezultati zadnje utrke bitno su utjecali i promjeneli ukupni poredak Hrvatskog inlina kup. Drugu godinu za redom Miodrag Popović osvojio je i ukupnu pobjedu HIC- a. 2.mj. osvojio je Denis Brkić, tako er Intro line-Beograd, a 3. Mjesto Silvio Mrkša, Zagreb, 4.mj Anton Marinić, Vatreni Kotači-Zagreb, 5.mj. Dejan Radojčić,Introline- Beograd, 6.mj.Alan Mitrović, Vatreni Kotači-Zagreb,7.mj. Črt Lukančić Mori, Piran- Slovenija.
Još više promjena bilo je u ženskom poretku. Prva tri mjesta zauzele su sve natjecateljice iz Vatrenih Kotača-Zagreb. 3.mjesto preuzela je, dobrim plasmanom na zadnjoj utrci, Ana Maria Marinić, ispred 4-to plasirane Tadeje Donko, Lendava-Slo.Prvo mjesto podjelile su Đurđica Ivanković i Anamarija Pećar. 5.mj. Ivona Mitrović, Vatreni Kotači-Zagreb, 6.mj. Ana Odlazek, Kranj-Slo. 

Svi natjecatelji oduševljeni su odličnim klimatskim uvjetim, interesantnom stazom i turističkom ponudom općine Medulin, Pješćane uvale i Tehnomont marinom Veruda, tako da su svi koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije već najavili i treće izdanje „Medulin Active Roller day“.Ovo je zadnja manifestacija u ovoj rolerskoj sezoni, u kojoj je Koturaljkaški savez organizirao tri velike me unarodne priredbe: natjecanje za Svjetski kup u freestylu, Europski kup u brzinskom rolanju i Amforu-Europski kup u umjetničkom koturaljkanju, te još 7 me unarodnih i 7 nacionalnih natjecanja.
Naši natjecatelji nastupili su na Svjetskom i Europskom prvenstvu, te na Svjetskom kupu, te na preko 20 međunarodnih natjecanja u inozemstvu.Rolanje je jedan od najpopularnijih rekreativnih sportova, a naš cilj je popularizirati i natjecanja u našem sportu, gdje i rekreativci mogu sudjelovati na natjecanjima rame uz rame za najbolji natjecateljima, ali u odvojenim konkurencijama.

Više informacija o ovom natjecanju i rolanju u Hrvatskoj na našoj web stranici www.rolanje.hr 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.