Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Na kraju SKIKE & KITE dana...
(Rejting 0 od 5)
Inline skating
Autor: Tea Đurek   
Utorak, 13 Studeni 2007 01:00
Evo me gdje sjedim doma na kraju jednog super dana i razmišljam bi li prva sljedeća investicija bila SKIKE off road role ili KITE. Ili možda odmah oboje? Fenomenalan dan! I zaslužuje samo pohvale. Tanja i Luka za organizaciju i ideju, susjedi Slovenci za rekvizite, Božena za fotke, Kliker za rezultate (koje doduše još čekamo), Brazil za besplatno kuhano vino, a svi oni namjerni i slučajni prolaznici za odličnu atmosferu cijeli dan.
Ideja testiranja SKIKE rola i KITE-ova se očito pokazala kao pun pogodak, a role i zmajevi kao dovoljno atraktivni i neobični rekviziti da na Savski nasip dovuku cijelu paletu raznoraznih testera. Bilo je tu svega. Trekera, trkača, biciklista, skijaša, nordic walkera, bordera, kitera, kajakaša te običnih smrtnika.


Ultramaratonka Višnja Škevin.

Kako je većini ovo bio prvi susret s tim neobičnim terenskim prometalom, svi smo više manje prolazili prvo kroz fazu čuđenja, pa divljenja, zatim interesa, nakon toga nećkanja i na kraju isprobavanja i uhodavanja da bi već koju minutu kasnije izlazili na startnu liniju kao kakvi iskusni SKIKE raceri.

Što se same tehnike SKIKE-anja tiče, sve što ste ikada znali o skijanju, rolanju, skijaškom trčanju i ostalim sličnim sportovima slobodno zaboravite. Ovo je nešto sasvim drugo. A koji mišići vam točno trebaju znat ćemo sutra. Kad počne boliti...

Utrka se naravno bodovala za SKIKE prvenstvo Hrvatske, a utrkivali smo se u 2 kategorije, ultri i planinarskoj. Ultra je išla od Brazila do mosta, a planinarska do kosog mramornog kamena. A tko za rezultate pita, mora čekati da Kliker napokon siđe sa Sljemena ;-).


TeJa Đurek.
 
I dok se na nasipu cijeli dan odvijala SKIKE priča, podno nasipa je s dolaskom vjetra započela i bajka sa zmajevima. Također dostupni za testiranje svekolikom pučanstvu (naravno da sam probala) te se tako većina poznatih faca uskoro prebacila na novu igračku. Bilo ih je na sve strane (zmajeva), prijetili su prolaznicima i definitivno stekli par novih zaljubljenika (mene recimo :-)). Sad još samo da nam padne snijeg i igre mogu početi :-).
 
I što reći na kraju dana nego laku noć svim SKIKERIMA i KITERIMA od jedne isto takve...
 
teJaProf Borko Prvan Lacpe.

____

REZULTATI 1. SKIKE UTRKE

Kategorija: Do spomenika i nazad
Muškarci


1. Borko Prvan 4:31:00
2. Aleš Gros 4:32:00
3. Luka Baranović 4:42:00
4. Lovro Lepan 4:49:00
5. Dino Alberini 5:06:00
6. Vjeran Baranović 5:10:00
7. Vanja Suhina 5:23:00
8. David Pelikan 5:55:00
9. Ivan Mihaljević 6:08:00
10. Igor Dorotić 6:31:00
11. Marko Velić 6:56:00
12. Adam Radić 7:09:00
13. Damir Ćurić 7:17:00
14. Mislav Kaučić 7:17:00
15. Ivica Kovačić 7:27:00
16. Igor Verbnjak 8:47:00
17. Aljoša Parotat 9:02:00
18. Matija Kvasina 9:13:00
19. Karlo Koričančić 9:19:00
20. Vedran Koričančić 9:35:00
21. Marko Mihaljević DNF
22. Robert Schwarz - van konkurencije

Kategorija: Do spomenika i nazad
Žene

1. Vanja Draksler 5:33:00
2. Tea Đurek 6:02:00 (6:04:00)
3. Đurđica Opuhač 7:01:00
4. Tanja Kraljić 7:32:00 (8:18:00)
5. Tadeja Krušec 7:49:00
6. Maja Škrinjarić 8:16:00
7. Petra Herceg 9:22:00
8. Višnja Škevin 10:24:00
9. Sonja Škevin DNF
10. Nina (Valentina) Šimec DNF
11. Gordana Odrljin - van konkurencije

Kategorija: Do mosta i nazad
Muškarci

1. Borko Prvan 15:22:00
2. Damir Ćurić 23:52:00
3. Igor Verbnjak 25:56:00____


Opaska by Tanja::

Na Savskom nasipu danas je stvarno bio pravi gušt provesti dan. Skupila se odlična ekipa, što natjecatelja, što navijača i prolaznika. Atmosfera domaća. Prvi hrvatski Skike & Kite event prošao je odlično, a veseli nas i veelik interes za Skike-icama ali i kiteboardingom (posebice snowkite-om za koji sezona upravo počinje)!

David, Luka i ja već razmišljamo o sljedećem sličnom, još boljem eventu. Sviđa mi se i Borkova ideja da organiziramo Skike kross ligu na nasipu, ima li dobrovoljaca?!


Olimpijac Matija Kvasina.

Pobjednik 1. Skike utrke u Hrvatskoj je prof. Borko Prvan Lacpe, koji je u neizvjesnoj borbi do samog kraja sa samo sekundom prednosti svladao Slovenca Aleša. U ženskoj konkurenciji pobjednica je naša TeJa Đurek, obzirom da je Slovenka Vanja vozila van konkurencije. Naime, utrku smo uzimali u obzir samo nama Hrvaticama i Hrvatima koji smo danas prvi put stali na Skike :-)


Al Cafone je na Skike utrku potegnuo čak iz Rijeke.


Pobjednica je u gornjem tekstu opisala svoje dojmove, a evo što kaže pobjednik, naš iskusni roler, rolatlonac, nordic walker, langlaufer, jednom rječju -  multiadventuresportaš::

- Prvi dojmovi su odlični... Bio sam malo skeptičan u svezi cipele, ali funkcionira super... Preporučio bi Skike biciklistima i triatloncima za ovo vrijeme aktivnog odmora, a i svim ostalim sportašima ovog tipa kao kros trening... Inače mislim da je ideja druženja uz utrku bila pun pogodak... Jedina zamjerka što u Brazilu nije bilo kave ili čaja već samo kuhano vino... - kaže prof. Lacpe.


Molim pobjednika i pobjednicu da dođu u utorak u 19h u Brazil na proglašenje i po vrijedne nagrade:: Borko kao ukupni pobjednik današnje 1. Skike utrke koja se boduje za prvenstvo Skike Hrvatske osvojio je Skike Ozone windstoper jaknu, a Teja Ozone Ski kapu. Imamo i nešto nagrada za ostale sudionike. I zato, dođite u utorak u Brazil na proglašenje i po nagrade!


Igor Verbnjak.


David je kod nas ostavio par Skike-ica, tako da tko ih želi, neka požuri, jer još par dana (do isteka hrvatskih zaliha) vrijedi Adventure Sport promo cijena. Skike-ice naime u cijeloj Europi koštaju 250 eura, a trenutno ih možete nabaviti po Adventure Sport promo cijeni za 200 Eura. I najveći plus u svemu: još ovih par pari možete preuzeti odmah tu kod nas, poslije ćemo vidjeti kako će to ići, osim da idemo po njih u Ljubljanu...

Skike je zakon!

____

Rezultati 1. Skike utrke u Hrvatskoj OVDJE.pdf

Nikad veći, bogatiji i obilniji fotoalbum na Adventure Sportu OVDJE.

www.skike.com

Svakako pročitajte:: Skike:: Role koje idu po zemlji, blatu, pa čak i šljunku

Pogledajte (filmić) kako se to radi OVDJE.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.