Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
PH:: Half pipe na Jarunu
(Rejting 0 od 5)
Inline skating
Autor: Luka Markić   
Ponedjeljak, 18 Svibanj 2009 05:04
Želimo istaknuti potrebu za izgradnjom rolerskog centra s skate parkom, pripadajućom pistom za trening i održavanje natjecanja te školu rolanja za rekreativce na Bundeku.
Koturaljkaški savez Hrvatske (KSH) organizirao je 3. Prvenstvo Hrvatske u halfpipe koje se održalo 16.05.2009. u skate parku na Jarunu. Half-pipe je disciplina koturaljkaškog sporta, koja od 2007. godine ulazi u službeni program natjecanja. Ova disciplina dobila je ime po konstrukciji na kojoj se održava natjecanje, HALF - PIPE.

Natjecanje se održalo u formatu 'sesiona', znači da su svi natjecatelji zajednički vozili, a suci su ocjenjivali uspješno izvedene 'trikove'. Prvi 'sesion' trajao je 15 minuta i nakon toga slijedili su finalni 'sesioni' po kategorijama.

U prvom održanom finalu za mlade seniore do 20. godina pobijedio je Aleksandar Brezak iz Varaždinskog kluba „Kichmabreakers“, 2. mjesto osvojio je Ivan Grgić i 3. je bio Toni Vogrin. Odmah je uslijedilo i finalni 'sesion' seniora u kojem je mlađi brat Tin Hadžiomerspahić pobjedio dosadašnjeg prvaka u ovoj disciplini Sanjina Hadžiomerspahića, koji je sada osvojio 2. mjesto. Tin Jelinek osvojio je 3. mjesto.

Također, ovom prilikom želimo istaknuti još jednom potrebu za izgradnjom rolerskog centra s skate parkom, pripadajućom pistom za trening i održavanje natjecanja te školu rolanja za rekreativce na Bundeku.

U Hrvatskoj zasad nigdje ne postoji takav centar iako se rolanjem bavi oko 200.000 građana čime je rolanje jedan od masovnijih sportova.

Sve informacije o klubovima, natjecanjima te licenciranim školama rolanja možete pronaći na našoj web stranici www.rolanje.hr
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.