Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prvi put u Hrvatskoj:: EP u brzinskom rolanju
(Rejting 0 od 5)
Inline skating
Autor: Luka Markić   
Ponedjeljak, 12 Listopad 2009 22:30

 

 KSH prvi put je organizirao Europsko prvenstvo u brzinskom rolanju. Preko 100 natjecatelja iz 10 Europskih zemalja ponijelo je jučer lijepe uspomene s Grobnika.

Europsko prvenstvo u maratonu, održalo 11.10.2009. u nedjelju na Grobniku, pod pokroviteljstvom: Hrvatski Olimpijski odbor, Primorsko-goranska županija (PGŽ), Zajednica sportova PGŽ, Riječki sportski savez, Turistička Zajednica Čavle, Turistička zajednica grada Opatije, a sponzori su HOOLA i COCKTA. Natjecanje je otvorio predsjednik Europske rolerske federacije g. Urbinati, u pratnji glavnog tajnika g. Trumpy. Natjecanje se održavalo u odličnim vremenskim uvjetima sunčanog dana na atraktivnoj i brzoj aerodromskoj pisti aero-kluba „Krila Kvarnera“, Regularnost svih propozicijskih uvjeta u odličnoj organizaciji sudjelovao je i domaćin, rolerski klub „5 element“ iz Rijeka, voditelj g. Andrejom Radalj.
 
KSH je dobio visoke ocjena za odličnu organizaciju natjecanja i domaćinstva evropskim reprezentacijama od strane čelnika Europske federacije. Natjecateljelje su ugostili Opatijski hoteli i TZ Opatije, a završna ceremonija dodjele medalja i nagrada organizirala je TZ općine Čavle u kulturnom domu u Čavlima, nakon toga slijedilo zajedničko druženje reprezentacija i svih sudionika i gostiju.

Najbrži roleri bili su:

1. Mauro Guenci, Italija 1:16:02

2. Guiseppe Cortese, Italija 1:16:50

3. Sandro Cipriani, Italija 1:17:30

Najbrže u ženskoj konkurenciji bile su:

1. Kirsten Bak Hausen, Danska 1:28:52

2. Kathy Eisenhut, Švicarska 1:29:09

3. Susanne Eigler, Austrija 1:29:12

Prije starta EP u maratonu održano je finale Hrvatskog inline kupa (HIC). Ukupna pobjednica HIC-a je Vanja Pušnik iz KK Split, a u muškoj konkurenciji Miodrag Popović, KK Intro line, Beograd. Ovo natjecanje kombinira natjecanje najboljih rolera, sa rekreativnim rolerima i dobru zabavu. Tako da i fitness roleri učestvuju u ovom natjecanju, ali naravno na nešto kraćoj disciplini.
 
Na finalnoj utrci ostvareni su sljedeći rezultati:
 
Muški

1. Matevž Remic, Kranj, Slo 40:13

2. Alan Mitrović, V. Kotači, Hr 40:15

3. Črt Mori Lukančić, Piran, Slo 42:56

Fitness muški:

1. Gašpar Odlazek, Kranj, Slo 15:19

2. Mitja Krampl, Kranj, Slo 16:10

3. Tomislav Crnić, Zagreb, Hr 16:18

Žene

1. Nika Manevski, Piran, Slo 41:17

2. Vanja Pušnik, Split, Hr 41:17

3. Ana Odlazek, Kranj, Slo 41:20

Fitness žene:

1. Brigita Odlazek, Kranj, Slo 16:39

2. Janja Donko, M.Sobota, Slo 24:08

3. Željka Uratović, 5 element. Hr 27:22

Preko 100 natjecatelja iz 10 Europskih zemalja ponijelo je jučer lijepe uspomene sa odlično organizirane manifestacije i Primorsko goranske županije, koja se je pokazala kao odličan domaćin. Svi su izrazili želju da se skoro vrate u Hrvatsku kao turisti, ali i na daljnja rolerska natjecanja.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.