Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rollerski Svjetski kup u Oroslavju
(Rejting 0 od 5)
Inline skating
Autor: Sebastijan Fuštin   
Nedjelja, 18 Rujan 2011 21:46

Jučer su održane prve utrke finala FIS Rollerski Svjetskog kupa u Oroslavju nakon kojih ćemo dobiti ukupne pobjednike i nositelje kristalnih globusa. Na rasporedu su bile team sprint utrke. 

Prve su sa starta krenule juniorke i seniorke i to 3 puta po 2 kilometra.

Kod seniorki uvjerljive su bile Ruskinje (Alisa Perchahova i Ksenija Konohova) ispred Hrvatske (Vedrana Malec i Nina Broznić) i Švedske (Hanna Seppas i Nina Lintzen).

Kod junorki još jedna pobjeda Rusije (Marina Kozekaeva i Evgenia Feshina) ispred Italije (Anna i Lea Bolzan) i Hrvatske (Nika Blaženić i Rea Raušel).

U utrci juniora, također 3x2 km, dva kruga prije kraja malo su se odvojili Francuzi (Romain Claudon i Baptiste Noel) koji su očuvali tu prednost ispred Italije (Marko Longon i Emanuele Becchis) i Rusije 2 (Andrey Melikov i Aleksander Gavrilov). Hrvatska 1  (Ian Petrović i Edi Dadić) osvojila je peto mjesto, a Hrvatska 2 (Vedran Mihelčić i Marko Šturlan) osmo.

Utrka seniora (5x2 km) bila je vrlo neizvjesna. Italija, Rusija i Slovenija izmjenjivale su se u vodstvu da bi u prezadnjem krugu Slovenci povukli, Rusi zaostali sekundu, a Talijani pet sekundi. Ipak u posljednjem krugu Talijani (Mirko Ceolan i Emanuele Sbabo) nadoknadili su zaostatak i osvojili prvo mjesto ispred Rusije (Alexander Denisov i Vladimir Fedulov) i Slovenije (Anže Repanšek i Matija Rimahazi).

FIS Rollerski Svjetski kup završen je za ovu sezonu utrkom sprinta koja je održana na 180 metara dugoj stazi u centru Oroslavja. Osim što i inače nosi dinamiku i atraktivnost dvoboja, ovogodišnji sprint odlučivao je i o dobitnicima kristalnih globusa, onih najljepših nagrada za svakog skijaša. 

U konkurenciji junorki prvo mjesto osvojila je Lisa Bolzan (ITA) ispred svoje dvije sunarodnjakinje, Elise Fulcheri i Anne Bolzan. Od hrvatskih juniorki Nina Broznić osvojila je peto mjesto, Rea Raušel deveto, a Nika Blaženić deseto.

Među juniorima najbolji je bio Andrey Melikov (RUS) ispred Emanuelea Becchisa (ITA) i Sondrea Turvolla Fosslija (NOR). Od hrvatskih juniora Edi Dadić bio je deveti, Ian Petrović trinaesti, Jakov Kontak ćetrnaesti, Vedran Mihelčić dvadeseti i Marko Štrulan dvadesetdrugi.

Među seniorkama smo vidjeli koliko može značiti jedna utrka. Anastasia Voronina (RUS) je bila najbrža, a drugo mjesto osvojila je Guro Strom Solli (NOR), koja je tako s 80 bodova osvojila prvo mjesto u Svjetskom kupu i kristalni globus jer se vodeća do zadnje utrke Hanna Seppas (SWE) nije uspjela plasirati u finale. Vedrana Malec osvojila je sedmo mjesto.

Kod seniora sva tri prva mjesta otišla su u Italiju. Prvi je bio Emanuele Sbabo, drugi Folco Pizzutto, a treći Mirko Ceolan. Kristalni globus osvojio je pak njihov zemljak Simone Paredi.

Podjelom medalja i dodjelom kristalnih globusa završeno je još jedno izdanje FIS Rollerski Svjetskog kupa u Oroslavju.

Kompletni rezultati OVDJE 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.