Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Konjički susreti "Pisarovina 2007"
(Rejting 0 od 5)
Jahanje
Autor: Nebojša Urošević   
Srijeda, 05 Rujan 2007 00:08
Konjički susreti «Pisarovina 2007» koji se održavaju 8. i 9. rujna 2007. već je treća po redu sportsko-kulturna manifestacija koja okuplja kako aktivne sudionike konjičkog sporta, tako i rekreativne jahače i vlasnike različitih pasmina konja, kao i brojne ljubitelje jahanja.
Na Konjičkim susretima, koje organiziraju konjički klubovi «Elite» i «Windy» u suorganizaciji Općine Pisarovina i Turističke zajednice Pisarovina, okupi se i do pedesetak jahača sa svojim konjima iz različitih krajeva Zagrebačke Županije od Pisarovine, Jastrebarskog, Zagreba, Samobora do Velike Gorice... kao i širom Lijepe naše.

Konjička karavana u subotu 8. 9. kreće trasom od Jamničke Kiselice uz rijeku Kupu prema Donjoj Kupčini pored parka prirode Crna Mlaka i Bratine, kroz Veliku Jamničku, Podgorje Jamničko, Pisarovinu, Topolovec, Dvorance, Gradec Pokupski do Jamničke Kiselice (oko 25 km dužine).

Jahanje uz rijeku Kupu evocira na stoljetnu tradiciju kada su upravo konji vukli lađe uzvodno uz Kupu, a ovakav obilazak ovoga kraja popraćen je i velikom pozornošću mještana i druženja na više lokacija u selima kroz koja se prolazi.

Nakon povratka u Jamničku Kiselicu brojni posjetitelji imaju priliku upoznati se sa konjičkim sportom, uzgojem i njegom konja, a gosti i posebno djeca će dobiti priliku da se okušaju i u jahanju. U večernjim satima je, uz bogatu ugostiteljsku ponudu, predviđen muzičko-zabavni program i ples koji će potrajati do kasnih/ranih sati.   

Dobro došli!

___

Moj prijatelj konj


U svakodnevnom životu prečesto doživljavamo stres, preveliki psihički i fizički pritisak radi socijalnog položaja, društvenog statusa, ekonomske situiranosti, zdravstvenog stanja i sl.. Jedini način smanjenja stresa i nasilja u društvu i u pojedincu je buđenje pozitivnih vrijednosti: unutarnji mir, radost, sreća, osjećaj pripadnosti i povezanosti s prirodom i ljudima. U revitaliziranju ljudskih vrednota i povećanju kvalitete života svakog čovjeka (u fizičkom, mentalnom i duhovnom smislu) nezaobilazno mjesto, pored svih subjekata i tehnika, ima i plemenita životinja - KONJ. Konj je izvor ljubavi i sigurnosti, a jahanjem učimo kako ovladati emocijama, kako ojačati tijelo, kako misli učiniti jasnijima i ugodnijima.

Treba imati hrabrosti i konja pogledati u oči i milovati mu grivu, na dlanu mu pružiti kocku šećera ili krišku jabuke, treba imati petlje i zajahati 500kg elegantnih i snažnih mišića na vitkim i brzim nogama...

Družiti se sa prekrasnim sportskim konjima, naučiti jahati, uživati u prirodi, opustiti se jašući po brežuljcima i livadama uz rijeku Kupu ... nije san, nego stvarnost.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.