Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Lošinjska MTBO avantura
(Rejting 0 od 5)
MTB orijentacija
Autor: Karlo Gobec   
Četvrtak, 21 Veljača 2008 02:05
Prošli vikend se na Lošinju okupilo 30-tak bajkera da bi proglasili CRO-SLO ligu za 2007. godinu i odmjerili snage na trci "Artatore 2008".
Produženi vikend započeo je već u četvrtak ujutro ubrzanom vožnjom do Valbiske na Krku gdje smo se Neda, Kimi, Timo, Lea i ja minutu prije 10.45h ukrcali doslovce u zadnji tren na trajekt za Cres. Na taj način ostalo nam je vremena da prošvrljamo Cresom i navratimo do Lubenica, u protivnom bi iduća tri sata čekali na Krku u gostioni na idući trajekt.

Lubenice su kameniti grad sa poviješću od 4000 godina. Srednjovjekovna utvrda nalazi se na litici visokoj 378m koja se strmo obrušava do jedne od najljepših plaža na Jadranu. Među fotkama je i pogled na beskrajno more iz crkvice sv. Nikole sagrađene u 14. stoljeću.

U četvrtak i petak puhala je orkanska bura i nije bilo prilike da djecu vodimo na duže ture.

U subotu je svanulo mirno jutro sa ugodnom temperaturom oko 10 stupnjeva. Obitelj Težak je isto jutro krenula oko 6 sati iz Zagreba da bi stigli na vrijeme prije nego je trka počela u 12 sati.Stazu od 14km najbrže je odvozio Igor Pečovnik ispred Grege Raja i Vedrana Berkovića. Staza nije pružala mnogo izbora varijanti, ali je zato kraški teren uvijek zanimljiv za vožnju. Kako rezultat nije bio u prvom planu bilo je još više razloga za uživanju u izazovima kamenih puteljaka i dva dobra spusta prema 3. i 6. KT.

Na dugoj stazi su osim Vedrana vozili Robert Težak, Neda i Karlo Gobec iz Vihora, Mladen i Petar Perica iz Bjelovara, Goran Šantolić iz Kapele, članovi HRBa Mario i Tibor i nakon dugog vremena i Pero Strmečki i Ivan Penavić (koji je bio ukupno 5.). Lea i Dora su prošle skraćenu stazu, koja je još uvijek bila vrlo zahtjevna za njihov uzrast od 10 godina.

Neda je imala peh da joj je na pola staze pukao drop-out (nosač zadnjeg mjenjača) na njezinom Giantu, te je Ivana Težak došla kao šlep služba po bicikl.

Navečer je u hotelu Punta u Velom Lošinju održano proglašenje CRO-SLO. Grega se pobrinuo za nagrade, a sve je popraćeno prigodnom "veselicom" i slide-showom sa snimkama sa priprema i trke.
Fotoalbum iz Lošinja na www.vihor.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.