Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Međunarodno natjecanje u MTB orijentaciji
(Rejting 4.00 od 5)
MTB orijentacija
Autor: Karlo Gobec   
Srijeda, 11 Travanj 2007 01:00
Orijentacijski klub "Slovenj Gradec" ove godine po treći put organizira dvodnevno međunarodno natjecanje u istoimenom gradu u Sloveniji. Ove godine natjecanje je ujedno i 2. prvenstvo Hrvatske na srednjoj i dugoj stazi za članove Hrvatskog saveza za orijentacijsko trčanje te se boduje za Hrvatsko - Slovenski Kup u MTB-orijentaciji.
Očekuje se između 150 natjecatelja iz Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Najavljen je dolazak trostruke svjetske prvakinje i pobjednice natjecanja za svjetsku ranglistu 2004, 2005. i 2006. godine Michaela Gigon iz Austrije te brončane sa svjetskog juniorskog prvenstva 2006. godine Slovenke Eneja Osterman.Iako se natjecanje ove godine ne boduje za WRE svjetsku ranglistu, po kvaliteti i broju natjecatelja pripada svjetskom vrhu. Od hrvatskih natjecatelja najviše se očekuje od Nenada Lovreca koji će pokušati obraniti oba naslova od prošle godine. Neno se u subotu zbog svadbe vraća u Zagreb pa je to prilika ostalim konkuretima iz Hrvatske da u nedjelju pokušaju preoteti njegov naslov. Kod žena Neda Gobec također brani oba naslova, a za sada nema ozbiljnije izazivačice.
 
21. travnja
Prema programu natjecanja u subotu 21. travnja održat će se natjecanje na srednjoj stazi na novoj karti "Stari trg". Prema informacijama kojima raspolažemo - dio terena kojim će proći najjače kategorije prilično je strm i tehnički zahtjevan, ostali će prolaziti ravnim dijelom koji je mnogo jednostavniji.
 
22. travnja
Drugi dan natjecanja, u nedjelju 22. travnja, staza je duža, a teren relativno ravan sa mnogo zanimljivih singletrack puteva. Najdužu stazu sa oko 25 km idealne linije vožnje i 700m uspona ima muška elita, dok će ostale staze biti već prema kategoriji kraće.


 
Staze će osmisliti višestruki sudionik na svjetskim prvenstvima i reprezentativac Slovenije Grega Raj koji je ujedno i nacrtao kartu.
 
Prijave su do 14. travnja.

Natjecat se možete u sljedećim kategorijama: M/Ž do 14 god, M/Ž do 18 god, seniori/seniorke elita i seniori/seniorke A, veterani i veteranke iznad 35 god, iznad 45 god i veterani iznad 55 god. Za sudjelovanje nije potrebno biti član nekog kluba.
 
Za Hrvatsko-Slovenski Kup u MTB-orijentaciji boduju se još natjecanja u Varaždinu, Čakovcu, Ljubljani i dvodnevno natjecanja u Svetvinčentu - Istri. Raspored natjecanja možete naći na stranicama OK Vihor.
 
Službena stranica natjecanja ovdje.

Bilten 1.
 
Dosadašnje prijave ovdje. 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.