Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Picok:: Ostala sam - PAF!
(Rejting 0 od 5)
MTB orijentacija
Autor: Neda Gobec   
Četvrtak, 28 Lipanj 2007 11:08
Trebalo bi biti brzo i jednostavno. Al' šipak. Put je pješčan i nije jednostavno držati pravac, a i mjenjač moram prebaciti...
U subotu 16. lipnja 2007. godine bili smo u Đurđevcu. Na jednoj MTBO trci. Novi teren, novi organizator, nova karta… Stari postavlja? (Christian Nikolić), i kontrolorka (Bojana Nikolić).

Pa ipak. I sport je novi, vrlo je malo iskusnih vozača, i vrlo je malo iskusnih postavljača.
Priznajem, ipak je negdje u pozadini bio malen crvić sumnjičavosti.

Već sam dolazak u Đurđevac pokazao je da se uz dobru pripremu i ozbiljan pristup od strane organizatora, jako puno može napraviti. Dakle, putokazi koji su vodili od ulaza u Đurđevac do lovačkog doma "Peski" gdje je bio smješten natjecateljski centar i cilj, bili su izvrsno i strateški postavljeni.Cilj smješten uz objekt dobro opremljen pićima i kavom, a kasnije i grahom kojeg su nam domaćini pripremili da smo sve zdjelice ostavili prazne i blistave, pun je pogodak. I naravno, livada na kojoj smo mi natjecatelji mogli boraviti, kao i naša djeca, općenito odabir mjesta natjecanja bio je izvrstan. A i opet napominjem da je jako važno da uz sam cilj i mjesto okupljanja imate čvrst objekt, pa još k tome ugostiteljski - po meni izuzetno puno doprinosi općem dojmu.

Jer ja, osim što se natječem, nakon onog najvažnijeg zbog čega sam došla - a to je uživati u natjecanju, dobroj organizaciji i stazama - jest i druga najvažnija stvar zbog koje sam došla - a to je sjesti sa ostalima nakon svega, popiti kavu, razgovarati o trci koja je prošla, o trkama koje nam predstoje, komentirati varijante, opremu, stazu… Sve to zajedno doprinosi općem dojmu o natjecanju.Briga organizatora o nama natjecateljima bila je dojmljiva. Upućivali su nas gdje su prijave, pitali nas da li smo sve obavili na vrijeme, provjeravali da li smo dobili startne brojeve, čipove, da li znamo kad startamo… Naravno, nas nije bilo stotinu, ali je to bio znak da je organizatoru itekako stalo da natjecanje uspije, a ne da mu je nametnuta obaveza. Naprosto je bio užitak gledati kako uživaju u tome što su mogli nešto pripremiti.

A onda odlazak na stazu.

I opet… Gledam teren dok se vozim prema startu. Komadići šume isprekidani livadama. Djeluje jednostavno. A nije bilo ;) Djeluje ravno, znači brzo i fizički jednostavno. A nije bilo ;) I tako krećemo.

Organizatori, Mladen i Petar Perica iz OK Bjelovar, na startu pažljivo provjeravaju kategoriju kako bi vam mogli dati kartu s pripadajućom stazom. Smještam je na nosač, i krećem.

Brzo je, naprosto uživam u tome kako mogu juriti i vrtiti pedale. Provjeram još jednom varijantu do prve, i skrećem na put. Trebalo bi biti brzo i jednostavno. Al' šipak. Put je pješčan i nije jednostavno držati pravac, a i mjenjač moram prebaciti. U svakom slučaju dobro da sam prema prvoj krenula ovuda, jer sam zaključila da se put po trim-stazi u svim daljnjim opcijama treba izbjegavati. Od kontrole do kontrole vozim, razmišljam, biram varijante. Zadovoljna sam time kako sam vozila, zadovoljna sam postavljenom stazom, zadovoljna sam i konkurencijom… Ma naprosto jedan užitak. Jedna MTBO staza koja je vozljiva čitavom svojom duljinom, i koja je izuzetno zanimljiva izborom varijanti (makar sam to i očekivala obzirom na iskustvo koje imam od lani sa stazom istog postavljača). Očito si je postavljač dao truda (jedino me zanima kada će taj postavljač i odvoziti koju MTBO stazu ;) :O ).Na cilju svi vrlo zadovoljni. I svi vrlo umorni. I svi pričaju o tome kako su i teren i staze bile zanimljive. Što ima ljepšeg od toga???!!!!

U razgovoru s organizatorom doznajemo da su pripreme bile zahtjevne. Trebalo je dobiti dozvolu da se trka odvozi u parku prirode. A onda tjedan dana prije same trke dečki su ustanovili da je većina puteva prekrivena travom iznad koljena. Znate što su napravili??? Pokosili su puteve. Učinili ih vidljivima. Ja sam na to ostala - PAF! Mislim, svaka im čast.

A još im se dogodilo da su im i trim stazu uredili. Sjećate se moje varijante na prvu??? Ucrtanog puta, i moje procjene da je tuda brže i lakše? Pa bilo bi da je trka održana koji dan prije subote. Jer se negdje sredinom tjedna krenulo u uređenje trim staze, na način da je skinut gornji, tvrdi sloj zemlje. I na njoj je ostao samo pijesak. Pijesak u koji vam kotači propadaju, a gume se okreću i proklizavaju.

Da ne duljim previše.

Nadam se da ćemo i dogodine imati MTBO trku u Đurđevcu ili Bjelovaru. Nadam se da je organizator zadovoljan i da zna da je napravio veliku stvar.

Posebno mi je drago bilo vidjeti da su došli biciklisti iz Slovenije i iz Mađarske, al' još mi je draže bilo vidjeti mnoštvo djece iz đurđevačkihkih škola koji su jurili po šumi i orijentirali se biciklom. Nadam se samo da će doći i na koju od sljedećih MTBO trka koje će se organizirati u Hrvatskoj.

Hvala organizatorima na prekrasno provedenoj suboti.
 
P.S. O nagradama nisam pisala - jer je meni najveća nagrada dobro organizirana trka, sretni i zadovoljni natjecatelji i organizatori ispunjeni istim osjećajima. Ali ne bi bilo lijepo da ne spomenemo i taj dio. Dakle, nagrade pomno odabrane. Medalje prvoplasiranima, ali su nagrađeni bili i najbolji debitanti. Pa zatim je bilo i utješnih nagrada za one koji su se hrabro borili, ali su ostali na začelju. Općina je svim natjecateljima osigurala majice. A na kraju smo imali i tombolu za glavnu nagradu bicikl "Trek" koji je ove godine otputovao u Slovenj Gradec.

_____


Rezultati OVDJE.

Fotografije OVDJE.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.