Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Hrvati među 3000 orjentacista u Veneciji
(Rejting 3.00 od 5)
Orjentacijsko trčanje
Autor: Damir Gobec   
Subota, 20 Studeni 2010 18:51

Najveće ovogodišnje gradsko natjecanje, 31. izdanje Venecije privuklo je više od 3000 natjecatelja iz cijelog Svijeta. Nastupilo je oko 80 natjecatelja iz hrvatskih klubova, a od toga je bilo čak 52 člana Vihora.


Ove godine staze je zamišljao Wolfgang Potsch iz Austrije čime je ova trka dobila neke nove dimenzije i staze su se bitno razlikovale od uobičajenih. Osim što se u većini kategorija trčala "leptir" varijanta staza, tehnički se cijela koncepcija umnogome popravila i sada su staze bile vrlo zahtjevne za čitanje i koncentraciju. Koncepcija je na taj način povećala i dužinu pređenog puta jer su se bitno razlikovali podaci o zračnoj liniji dužine staze i onoga što je svaki natjecatelj prošao. Ta razlika je ove godina bila i preko 50% dužine staze (npr. M35 je na dužinu od 8,7 km imao pređeni put od 14,8km). U svakom slučaju jedna od najboljih staza u Veneciji koja je do sada postavljena.


Iako nije osvojena niti jedna medalja članovi kluba ostvarili su vrlo dobre rezultate pa izdvajamo one koji su ostvarili plasmane u TOP 20 u svojim kategorijama:

Ivana Gobec - Ž35 - 6.mj
Damir Gobec - M35 - 8.mj
Nenad Lovrec - M45 - 12.mj
Karlo Težak - M10 - 13.mj
Lea Katarina Gobec - Ž12 - 16.mj
Luka Mihaljević - M14 - 17.mj.
Sanja Žužić - Ž21C - 18.mj.
Timo Vilim Gobec - M10 - 19.mj
Neda Gobec - Ž40 - 19.mj

Od Hrvata treba još izdvojiti treće mjesto Dunje van de Riet u Ž40, 10. mjesto Matije Razuma u M18 i četvrto mjesto Teje Kružić u Ž21C. Naravno i nastupe Vihoraškog dvojca u eliti Vanje Suhina i Gorana Marovića koji su sa uspjehom prošli najtežu i najdužu stazu.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.