Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskom trčanju
(Rejting 0 od 5)
Orjentacijsko trčanje
Autor: Daniel Lacko   
Utorak, 09 Listopad 2018 21:49

Prvi put u povijesti, jedan je dalmatinski otok bio domaćin natjecanja u orijentacijskom trčanju. U Postirama na otoku Braču od 6. do 8. listopada održano je Otvoreno prvenstvo Brača i utrka za Kup Hrvatske u ovom zanimljivom sportu. 

Čak 180 natjecatelja iz sedam europskih zemalja (Austrija, Nizozemska, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija i Hrvatska) okupilo se na trodnevnom natjecanju. Dvije utrke na srednjim stazama trčale su se na obroncima Vidove gore s bazom u pastirskom selu Gažul, dok je treća, sprint utrka, održana u samim Postirama i njenim uskim kamenitim ulicama. 

Organizator utrke bio je orijentacijski klub Maksimir iz Zagreba.  “Vrlo smo zadovoljni odazivom”, rekao je organizator utrke  i crtač karte, Tomislav Kaniški. “Ponosni smo i da smo napravili prvu orijentacijsku kartu na nekom dalmatinskom otoku, a reakcije natjecatelja su vrlo pozitivne. Ideja nam je napraviti još nekoliko karata na Braču, kako bi utrka mogla rasti i do tisuću sudionika, a u budućnosti bi mogli organizirati i međunarodne orijentacijske kampove.” 

 

Turistička zajednica Postira prepoznala je projekt kao potencijalno zanimljiv za produženje sezone, kao i proširenje ponude za goste željne aktivnog odmora. “Iako nismo puno znali o orijentacijskom trčanju, prihvatili smo viziju organizatora te podržali ideju da Brač postane prvi dalmatinski orijentacijski otok. Više nego ugodno nas je iznenadio odaziv, kao i broj zemalja sudionika. Vjerujemo da ovaj projekt ima potencijala za rast i razvoj i predviđamo Braču svijetlu orijentacijsku budućnost“, izjavila je Ivana Jelinčić, direktorica TZ Postira. 

“Brač je idealna destinacija za nas orijentaciste”, rekao je Nizozemac Arne Heikoop. “Uvijek smo u potrazi za novim zanimljivim terenima koji imaju kvalitetne karte. A Brač nam je lako dostupan, ima kvalitetan smještaj, odličnu hranu i divne domaćine – destinacija za poželjeti.” 

 

Šveđanka Marit Gustafsson izjavila je kako ona i suprug rado spajaju orijentaciju i godišnji odmor: “Kada smo vidjeli obavijest o ovom natjecanju na Braču, odmah smo znali da je to za nas. Došli smo nekoliko dana ranije i proveli krasan odmor na ovom divnom otoku.” 

 

Fotografije: Petar Strmečki 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.