Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
SIB Open na visokom nivou
(Rejting 4.00 od 5)
Orjentacijsko trčanje
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 22:26

U organizaciji Orijentacijskog kluba Sova iz Šećerane, po ulicama Tvrđe i parkovima s lijeve i desne obale Drave, kupališta Copacabana do cilja kod katakombi trčalo je ove subote (23. ožujka 2013.) 220 natjecatelja iz 12 zemalja na prvoj utrci trećeg izdanja Slavonija i Baranja Opena, međunarodnog najtecanja u orijentacijskom trčanju.  

U sklopu istoga natjecanja, u nedjelju se trčalo po šumskim predjelima uz jezero Lapovac, južno od Našica, po iznimno hladnom i vjetrovitom vremenu. Drugi dan se bodovao za svjetsku rang listu i to je privuklo 50-ak elitnih natjecatelja. Sagledavajući komentare natjecatelja, međunarodnog savjetnika IOF-a (međunarodnog orijentacijskog saveza) g. Wolfganga Pötsch natjecanje je organizirano na zavidno visokom nivou, a glavni organizator Nikola Pajčin posebno se zahvaljuje na podršci gradonačelniku Našica g. Krešimiru Žagaru, bez kojeg ovom natjecanje ne bi zavrijedilo ovakve „kritike“. Natjecanje je financijski podržao i osobno obišao župan osječko-baranjski g. Vladimir Šišljagić, ukazujući na višestruke pozitivne učinke organiziranja ovakvih utrka, gdje se kroz sportsko ozračje promovira naša županija, a tako i čitava Republika Hrvatska i sve njene prirodne ljepote i turistički kapaciteti.

Više o natjecanju na stranicama: http://www.orienteering.ok-sova.hr/ 

Najuspješniji u elitnim kategorijama, nakon zbrajanja rezultata oba dana III Slavonija & Baranja Open: 

M21E (muški-elita).

 

Ime i prezime

Klub

Država

Ukupno vrijeme

1.

Matjaž Štanfel

OK Ris – Delnice

Hrvatska

1.09.09

2.

Blažo Maksimović

OT Rtanj

Srbija

1.09.13

3.

Daniel Zwiker

OLG Galgenen

Švicarska

1.11.47

Ž21E (žene – elita) 

 

Ime i prezime

Klub

Država

Ukupno vrijeme

1.

Daria Lajn

UKS Azymut Pabianice

Poljska

1.08.58

2.

Nuša Jeram

OK Azimut

Slovenija

1.20.51

3.

Antonija Orlić

OK Bjelovar

Hrvatska

1.20.56

Pobjednici u elitnim kategorijama.
PS
Trećeplasirani Daniel Zwiker (SUI) nije prisutan na proglašenju, jer su on i supruga morali napustiti natjecanje zbog svojih troje djece, blizanaca od 1,6 godinu i sina od 6 mjeseci, sa kojima su doputovali na natjecanje. Prvo je trčala mama Katja, a onda je trčao otac, kad je prepustio bebe majci. 

Foto izvještaj pogledajte OVDJE  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.