Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Od morskih pličaka do planine
(Rejting 0 od 5)
Planinarenje
Autor: Vladimir Beštak   
Srijeda, 24 Ožujak 2010 22:31


Hrvatsko planinarsko društvo „Lipa“ iz Sesveta poziva Vas na predstavljanje knjige „Od morskih plićaka do planine“ - Geološkog vodiča kroz Nacionalni park Sjeverni Velebit. Knjigu je 2009. izdala Uprava NP, a predstavit će je autori (dr. sc. Ivo Velić, prof. dr. sc. Josipa Velić i mr.sc. Dubravka Kljajo) i njihovi gosti (dr. sc. Srećko Božičević i prof. dr. sc. Igor Vlahović).

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 1. travnja 2010. u 18.30 sati u  dvorani narodnog sveučilišta Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6.
 
U javnosti je slabo poznato da je Velebit, kao i sve dinarske planine, građen od stijena koje su nastale u plitkom moru, stoga autori na jednostavan i zanimljiv način daju objašnjenje kako je od naslaga taloženih u morskim plićacima nastala planina Velebit. Vodič je također važan i za shvaćanje nastanka svih planina dinarskog spleta.
 
U osam poglavlja vodič na zanimljiv način, znanstveno-popularnim stilom, daje prikaz geoloških značajki parka, geološke povijesti cijelog Velebita te opisuje najposjećenije staze. Sadrži 85 fotografija, dvije geološke karte i preglednu geološku kartu cijelog Velebita, skice kretanja Velebita od karbona i do danas, slike rasporeda kopna i mora...
 
Tijekom predstavljanja bit će prikazane fotografije iz područja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, a moći će se kupiti i knjiga po cijeni od 90,00 kn.
 
 Ulaz slobodan!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.