Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Lijepe dekle moderne padaju na hendikepe
(Rejting 0 od 5)
Planinsko trčanje
Autor: Dragan Janković   
Ponedjeljak, 10 Studeni 2008 01:00
Osim 66 trkača, ponovo odličan odaziv u nordic konkurenciji, gdje je nastupio 21 učesnik, od čega 9 žena, malo manje nego prošlog kola jer je Božena (opet) zaspala i zaboravila pokupiti krdo svojih veslačica. Najbrži je bio biciklist Tomislav Filipčić s pobjedničkim rezultatom 47:43, a samo 2 sekunde iza njega došao je Tomislav Katić junior, što znači da je ove nedjelje na Lagviću od presudnog značaja bilo zvati se Tomislav. Kod cura, dosadna dominacija Veronike i Petre koje nemaju konkurencije.
Pobornici Lagvića su opet imali sreće s vremenom. Sljeme okupano suncem s visoka se smiješilo u magli zamotanima Zagrebu s jedne i Zagorju s druge strane. Lijepo vrijeme je, osim na stotine izletnika, iskoristilo i 87 natjecatelja Adventure-Sport zimske lige Lagvić u još jednom, drugom ovosezonskom pohodu na Sljeme.

Ni u nordicu ništa zanimljivije, s obzirom da Mladen Čižić dolazi ispred drugoplasiranog u pravilu oko 5 minuta. No, ženski nordic bi zato ove godine mogao biti najzanimljiviji dio lige. Puno dobrih cura se jako brzo penje po mrcini (Tea, Tadeja, Goga, Vlasta), a od ovog kola su dobile i najnoviju prijetnju Silviu Šumberac, koja je odmah svojom prvom trkom sjela na 7. mjesto rang-liste svih dosadašnjih učesnica.No, danas je ipak najzabavnije bilo u temi kola, a to su bili PAROVI. Prije starta utrke 17 ženskih učesnica je izvlačilo po sistemu lutrije svog dnevnog partnera u borbi za tematsku pobjedu 2. kola. Vrlo napeti dio trke tijekom kojeg su se trkačice potajno nadale da će osvojiti deda Franu Katića ili barem Kamera Halilija, dečke s prekrasnim hendikepima koji nose bodove koje život znače. S druge strane, muški natjecatelji su boga molili da im podari Anu Kresojević ili Ivanku Buban, a oni pravi šmekeri su se potajno nadali Gogi Odrljin, koja nema tako visoki hendikep, ali je fajterski raspoložena, i što uopće nije nevažno, nema uza sebe sivonju koji može sve uprskati.


Dado Čuljat.

Već uslijed izvlačenja parova su se iskristalizirala tri favorita: Veronika Jurišić i Boris Mišćin, Petra Gidak i Davor Špoljarec, te Gordana Odrljin i Tomislav Katić. Izgleda da su dečki ozbiljno zagrizli ulogu favorita te su muški krenuli u trku, ne bi li između ostalog stekli i naklonost nove "Životne partnerice na određeno vrijeme". Ni cure se nisu štedile i uzvraćale su istom mjerom jer, navodno - samo jednom se živi!

U cilju se dugo napamet mantralo o eventualnim pobjednicima, a na kraju je postignut konsenzus da će pobjednika, kojeg će na svjetlo dana izbaciti kompjutorska formula s unešenim podacima o godinama, spolu, stazi, referentnom vremenu i postignutom rezultatu, odlučivati najvjerojatnije sekunde.


Tomislav i Goga.

I kako to obično biva kad se radi račun bez krčmara, na vidjelo je izašla sva raskoš senzacije. Prvog mjesta se dočepao novokomponirani par Ana Kresojević i Želimir Delač, koji je osim sasvim solidnog ukupnog hendikepa (36,12%), danas bio vrlo raspoložen u trci. Ana je trčala samo 20-ak sekundi slabije od svog osobno rekorda, a Želimir se u pravom trenutku konačno spustio ispod 50 minuta i postavio svoj osobni rekord 49:36, vrlo lijepo vrijeme za jednog 48-godišnjaka. Drugo mjesto za Veroniku i Borisa, a treće za Gogu i Tomislava. Tek četvrto mjesto za Petru i Davora, kojima za utjehu ostaje spoznaja da su imali i najbolje ukupno zajedničko vrijeme (1:38:33), ali praktički bez starosnih hendikepa.


Silvia Šumberac.

PAROVI:
1. Ana Kresojević + Želimir Delač = 145,7
2. Veronika Jurišić + Boris Mišćin = 143,4
3. Gordana Odrljin + Tomislav Katić = 142,7
4. Petra Gidak + Davor Špoljarec = 139,3
5. Ranka Šimić + Stjepko Jančijev = 137,1
6. Vlasta Jurlin + Branko Dobranić = 134,5
7. Višnja Škevin + Izidor Vuković = 129,6
8. Iva Ruszkowski + Ivan Kapović = 122,6
9. Petra Herceg + Radovan Trstenjak = 122,3
10. Bernarda Rožman + Vedran Maljković = 121,4
11. Tadeja Krušec + Ivan Čuljat = 120,1
12. Ivanka Buban + Vedran Klisraić = 118,4
13. Anja Mioković + Zdravko Holjevac = 118,0
14. Mirela Vassung + Igor Žurić = 112,7
15. Marija Mioković + Željko Buban = 111,4
16. Silvia Šumberac + Karlo Kukec = 103,6
17. Lidija Mišćin + Damir Ćurić = 102,5


Veronika i Boris.

Inače, lijepo vrijeme je iskoristilo čak 20 učesnika da postavi svoje osobne rekorda, a kako smo imali i 16 lagvićkih debitanata, znači da je rang-lista dobro ispremiješana. Zanimljivo da je s jučerašnjeg zagrebačkog Urban Challengera čak 6 njih nastupilo i na današnjem Lagviću. No, što je posebno zanimljivo, a bogami i zabrinjavajuće, svih 6 su - žene!


Petra i Kisha.

Dakle, dame i gospodo, kapa dole Bernardi Rožman, Petri Herceg, Tadeji Krušec, Petri Gidak, Lidiji Mišćin i Veroniki Jurišić, a palac dole svim muškićima s ciljne liste Urbana osim mene (jbg, netko mora i organizirati Lagvić).

Ukupni rezultati i rang lista na:: www.aksljeme.com

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.