Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Mamuti zatvorili rekordnu sezonu Lagvića
(Rejting 0 od 5)
Planinsko trčanje
Autor: Dragan Janković   
Nedjelja, 11 Veljača 2007 22:53
Završila je peta po redu "Adventure Sport zimska liga Lagvić", najduža i najbrojnija do sada. Po prvi put je održano 10 kola, a zabilježeno je čak 919 pojedinačnih nastupa što znači da je prosječan broj učesnika po kolu bio 92!! U trkačkom dijelu programa je nastupilo 203 trkača, a u Nordic Run konkurenciji dodatnih 50.
Rast broja učesnika iz godine u godinu:
02/03:  110 / prosjek po kolu 49
03/04:  123 / prosjek po kolu 55
04/05:  168 / prosjek po kolu 62
05/06:  197 / prosjek po kolu 70
06/07:  253 / prosjek po kolu 92

Zadnje kolo donijelo je tradicionalno težak okršaj mamuta, koji, zahvaljujući Aleksandru Anđeliću "divu iz Zrenjanina", svake zime dobiva međunarodna obilježja. Popularni Sale je dosta smršao od prošlogodišnjeg mamutskog kola, pa je ovoga puta na vrh Medvednice iznio "samo" 110 kila u vrlo respektabilnom vremenu od 1:08:20. No, i mi svog mamuta imamo, pa je čast Hrvatske branila teška artiljerija u sastavu: Ivan Čuljat i Mate Krolo po 93 kile, Sead Bačevina 99 kila i Boris Gačić s okruglom stotkom.


Sead Bačevina, pobjednik mamuta

99 kila do vrha za manje od sata
Jedini od njih koji se uspio dočepati vrha za manje od jednog sata je Sead Bačevina, koji je na taj način naplatio tragičan poraz od 1 sekunde u kolu totalnog hendikepa. Dakle, popularni "Deda" je u svojoj 55. godini dovukao do terase Vidikovca čistih 99 kila žive vage za 58 minuta i 45 sekundi. Na kraju trke, Deda, koji se sistematski prežderavao dva posljednja dana, je izjavio: "Još se nikada 99 kila nije popelo na Sljeme ispod sata!"

Tema kola, muškarci:

 1. Sead Bačevina / 99 kila / 0:58:45
 2. Boris Gačić / 100 kila / 1:05:59
 3. Aleksandar Anđelić / 110 kila / 1:08:20
 4. Ivan Čuljat / 93 kile / 1:15:29
 5. Mate Krolo / 93 kile / 1:21:15
Antonija Jandrečić, pobjednica mamutica

U trci mamutica organizator je imao pune ruke posla, jer se većina učesnica nije dala na vagu, prekrivajući svoje bogom dane adute širokim i dugačkim sportskim opravicama. No, četiri odvažne su ipak objelodanile svoje prehrambene navike, a ponosna pobjednica Antonija Jandrečić je dala vrlo šturu izjavu: "Ipak sam najdeblja prasica!" No, kako je Antonija već od prije vlasnica iskaznice Adventure Sporta, ovog puta će je dobiti njena klupska prijateljica, drugoplasirana Mirjana Kovačić.

Tema kola, žene:

 1. Antonija Jandrečić / 63 kile / 1:01:50
 2. Mirjana Kovačić / 63 kile / 1:13:29
 3. Ana Kresojević / 73 kile / 1:14:10
 4. Ivanka Buban / 66 kila / 1:18:12
Generalni pobjednik kola je i "pre-race" favorit Hrvoje Kovač s rezultatom 45:15. Na minutu iza njega vodila se vrlo zanimljiva borba u grupi od 5-6 trkača. Na kraju su u prvih 10 čak šestorica ušla sa svojim novim osobnim rekordima (Vištica, Knekt, Blagus, Petrovečki, Sobota, Trs). Ali, to je ujedno i karakteristika cijelog kola. Izgleda da je lagana kišica pogodovala rezultatu, pa su na kraju ostvarena čak 22 osobna rekorda, što je vrlo neuobičajeno. Primjerice, u kolu prije nije bilo ni jednog.

Veronika Jurišić, ukupna pobjednica lige

Veronika Jurišić i Ivica Habuš ukupni pobjednici
U konačnom poretku trkača, prema očekivanju, nije došlo do  bitnih promjena. Jedino su se svojim dobrim nastupima u zadnjoj trci na mala vrata ugurali u top-ten Ivan Trs i Predrag Bošnjak, istisnuvši iz kvote nagrađivanih Nenada Lovreca i Željka Dugića. Jedini senior, tj. trkač bez hendikepa, koji se domogao desetorice veličanstvenih je 25-godišnji Luka Bielen, dok su svi ostali laureati stari od 45 godina pa naviše.

Muški poredak:

 1. Ivica Habuš
 2. Mile Šikman
 3. Darko Krog
 4. Frano Katić
 5. Miljenko Kopajtić
 6. Mladen Bubanko
 7. Ivan Trs
 8. Željko Paver
 9. Luka Bielen
 10. Predrag Bošnjak
Kod žena, još jedna ukupna pobjeda Veronike, ali i lijepi uspjeh cura (tj. žena) iz jaskanskog kluba "Jastreb 99" koje su zauzele 3 od prvih 5 mjesta koje se nagrađuju peharima.

Ženski poredak:

 1. Veronika Jurišić
 2. Iva Ruzskowski
 3. Višnja Škevin
 4. Antonija Jandrečić
 5. Larisa Šoln
Mladen Čižić i Božena Buršić Nordic pobjednici
Nordic Runneri su danas bili nešto slabije zastupljeni nego inače. Kliska staza im nije odgovarala pa ih se na startu našlo samo 10. Izostanak mega-zvijezda Borka Prvana i Mladena Čižića iskoristio je poznati sportski šaner Nenad Lovrec i uknjižio pobjedu. No, generalni poredak se nije ni najmanje promijenio. Mladen Čižić, pobjednik u ovoj konkurenciji, skupio je na kraju lige i najviše bodova (536), pa mu i pripada čast ukupnog pobjednika Adventure Sport zimske lige Lagvić za zimu 06/07.

Muški Nordic Run:

 1. Mladen Čižić
 2. Borko Prvan
 3. Damir Ćurić
 4. Mile Mioković
 5. Željko Bakula
Borko Prvan i Mladen Čižić, mega-zvijezde Nordica

Ženski Nordic Run pripao je u ovom kolu, a i na kraju Boženi Buršić, koja je na početku lige krenula dosta nezainteresirano, ali je, isprovocirana napisima na ovom portalu pritisnula zadnja tri kola i zasluženo trijumfirala. Nadamo se da neće zaspati na proglašenje.

Ženski Nordic Run:

 1. Božena Buršić
 2. Silva Krznarić
 3. Tadeja Krušec
 4. Bernarda Cimerman
 5. Vesna Dikon
Proglašenje lige će se održati u utorak u Jazz Clubu, Gundulićeva 11, s početkom u 19.00 sati. Svi učesnici lige su pozvani na zajedničko druženje u nešto manje sportskoj, ali opuštenijoj atmosferi, a uz videoprojekciju filmova s lige bit će upriličena i mala zakuska.

Rezultati 10. kola
Ukupni poredak Adventure Sport zimske lige Lagvić 06/07
Rang-lista svih dosadašnjih učesnika

OVDJE POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE S ADVENTURE SPORT ZIMSKE LIGE LAGVIĆ.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.