Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Na Vošcu slavili Zagrepčani
(Rejting 0 od 5)
Planinsko trčanje
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 27 Svibanj 2014 18:35

Sa startne linije na makarskoj rivi i svega 0,8 metara nadmorske visine, krenulo je ovaj vikend 80 trkača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Njemačke, put cilja na biokovskom vrhu Vošac koji se nalazi na 1422 metra nadmorske visine. 

Ova međunarodna utrka u organizaciji Atletskog kluba Sv. Marko, kojom se obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u RH, iako duga "samo" 8,6 km, zbog iznimno teškog uspona, smatra se jednom od najtežih.
Utrka je bila ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju i izborno za reprezentaciju.

 

Ovogodišnje sunčano i sparno vrijeme, za razliku od prošle godine kada je trkače iznenadio snijeg, utjecalo je na rezultate. Dokaz da sunce umara, nešto su slabiji rezultati istih trkača koji su na ovoj brdskoj utrci sudjelovali i lani. A dokaz da utrka postaje sve popularnija, usprkos težini staze je i udvostručeni broj natjecatelja naspram lanjske godine. 

Pobjednik u ukupnom poretku u kategoriji - muški seniori je Nikola Mikulić iz atletskog kluba Svetice iz Zagreba s rezultatom 1.03.44, drugo mjesto zauzeo je Stephan Tassani-Prell iz atletskog kluba Team Salomon iz Njemačke s vremenom 1:06:44, dok je s vremenom 1:08:04 treći u cilju bio Marinko Duka. 

U ukupnom poretku žena prvo mjesto je osvojila Lisa Stublić - Nemec iz zagrebačkog atletskog kluba Svetice koja je do cilja došla u vremenu 1:10:07, drugo mjesto osvojila je Barbara Belušić iz atletskog kluba Istra, dok je treće mjesto osvojila splićanka, Nikolina Šustić, iz atletskog kluba Sljeme.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.