Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nije Safet al' je Sušić
(Rejting 0 od 5)
Planinsko trčanje
Autor: Dragan Janković   
Nedjelja, 02 Prosinac 2007 22:06
Depresivno vrijeme u Zagrebu i okolici je, unatoč laganom zatopljenju, donijelo nešto manji broj učesnika od uobičajenog, a svoj utjecaj je ostavio i egzodus na rapski treking. Pa se u ovo maglovito jutro točno 60 trkača ispelo na Sljeme, što cestom što planinarskom stazom, dok su tema kola bila mladi trkači.U muškoj konkurenciji ih nije nedostajalo pa je nastupilo 7 trkača starih 25 i manje godina, a petorica su konkurirala za tematsku pobjedu. Daleko najbolji od te petorke se, prema očekivanju, pokazao 21-godišnji Šime Sušić, mada je i to odradio u «nešto jačem treningu». Šime je odličan trkač s tartanske staze (osobni rekordi: 800m - 1:55.64; 1000m – 2:30.97; 1500m – 3:59.25; 3000m – 8:52.92; 5000m – 15:47), koji se polako involvira u cestovno i planinsko trčanje, a ove godine je osvojio i zagrebačku kros-ligu.


Start nordica.

U netom završenom prelaznom roku napustio je svoj dosadašnji klub «Mladost» i priključio se «Sljemenu», u kojem se iskristalizirala vrlo mlada i perspektivna grupa trkača. Šime je trenutno u ekonomičnoj («aerobnoj») fazi zimskih priprema za sljedeću sezonu pa se svi treninzi rade «pod ručnom». Isto kao i Hrvoje Kovač i Goran Murić, koji su gotovo istovremeno ušli u cilj.


Luka Bielen.

Na dvije minute ispred njih u cilj je ušao Luka Bielen ponovo sa svojim novim osobnim rekordom 45:15, s kojim se spustio na 12. mjesto rang-liste. Za razliku od Sušića, Kovača i Murića, Luka nema nekih izraženih proljetnih ambicija na stazi i cesti, a pogotovo ne na tartanu, već je u potpunosti posvećen isključivo planinskom trčanju (i to samo uphill), pa mu terminološki vrhunci sezone predstavljaju ljetna i zimska sljemenska liga, u kojima je doslovno sjajan i na kojima se ravnopravno nosi s puno renomiranijim trkačima.


Goran Murić.

Osim njega odlične partije su danas odigrali pedesetivišegodišnjaci Darko Krog i Mile Šikman, a naravno i 70-godišnji Frano Katić. I njegove gore list Tomislav se danas učlanio u vrlo ekskluzivan klub «ispod 49». Tata Frano je učvrstio svoje ukupno vodstvo, ali pravo stanje stvari ćemo vidjeti tek kada mu se direktni konkurenti (Krog, Šikman, Habuš) izjednače po broju nastupa.

U ženskoj konkurenciji trčale su samo 4 seniorke, a kako je izostala Petra Gidak, pobjeda Veronike Jurišić se znala već i prije starta. I Veronika je u aerobnoj bazi pa se u biti samo rastrčavala po Sljemenu, tim više što je dan ranije napravila prvi ovozimski dužinski trening.


Tamara Zamaklar.

U Nordicu smo dobili mali predah od dominacije Mladena Čižića, koji nije nastupio radi viroze, ali je svejedno prošetao svog psa oko i u vrijeme starta. Čuvši da neće nastupiti, izljubio ga je kasniji pobjednik Nenad Lovrec (fuj!) i ako ima pravde – dobio virozu, pa da se od njega i njegovih «dobronamjernih» savjeta usred trke («reži cestu», «nemoj rezat cestu», «odi na rizol», «siđi s rizola», «pojačaj», «uspori», «pusti ga», «vlovi ga», «drži ga», «derni ga») i mi ostali malo odmorimo.


Ivan Pećina.

A još je gori kad niš ne priča već ti samo dahće za vrat, promuklim dahom kroničnog astmatičara, pa ti se njegov osobni ugljični dioksid kondenzira na ušnu resicu, pa imaš o čemu razmišljati. Bilo kako bilo, taj isti Lovrec je danas prvi došao na cilj (što znači da nikog nije kondenzirao, mašala), i ostvario drugo vrijeme Nordica uopće, od kojeg je bolje samo ono Čižićevo.


Nenad Lovrec.

Nuspojava cijele priče je da je taj isti Lovrec postao legitimni kandidat za pobjedu u Pedinoj kombinaciji. Vodeće mjesto u ženskim kombinatorkama je kod Tadeje Krušec, dok joj je jedina protukandidatkinja Gordana Odrljin sa svojim štapovima ovog vikenda trekala po Rabu.


Neven Perković.

A kad smo već kod trekinga, da najavim da je tema sljedećeg kola upravo treking, na nešto drugačiji način nego lani i nego inače. Naime, svi koji se žele u sljedećem kolu okušati u trekingu bit će i na običnoj ciljnoj listi jer će tek kada dođu na cilj (terasa Vidikovca) dobiti kartu s uputama za ostatak trke. A imat će tri kontrolna punkta pri silasku do pivnice Mlinarica gdje će im biti konačni cilj, što znači da će odlučivati (ili barem dobro doći) i orijentacijske sposobnosti. Promjena je i u rasporedu: trka, tj. sljedeće kolo će se održati u 10 sati u subotu (08.12.), zbog obaveza članova kluba na ženskom polumaratonu «Bundek – Velika Gorica», koji je dan kasnije u nedjelju.


Pelac.

I gledajte da ubuduće nosite kolosalne ruksake koje Šerpaorganizator vozi na vrh, minimum veličine kakvog je danas, primjerice, nosio cijenjeni Pelac, tako da mogu ispuniti barem ¾ gepeka Kombo-Škodilaka. Slobodno ga napunite sa svim kućnim potrepštinama, osobito pazite da ne zaboravite utege... možda padne malo fitnessa na vrhu, pa da se nađe... za svaki slučaj. Možete stisnuti u gepek i koju fotelju, valja se k'o čovjek odmorit gore nakon trke. Ma dapače trosjed, nitko nije otok sebe.


Gužva u cilju.

___

Rezultati::

4.kolo-rez.xls

poredak 2007-08.xls


rang-lista.xls


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.