Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Počela je ljetna liga "Puntijarka"
(Rejting 0 od 5)
Planinsko trčanje
Autor: Veronika Jurišić   
Petak, 22 Lipanj 2007 13:19
U pravi čas, kad su se temperature fino ustalile na 30 plus, trkači ligaši su iz Maksimira pobjegli na Sljeme. Već je na parkingu uz potok Bliznec, otkud startamo, bilo nešto ugodnije nego u gradu - «svježih» 27 stupnjeva u hladu! Ipak iskusni kažu da su ovotjedne vrućine ugrijale čak i potok (na temperaturu ugodnu za «kupanje»), tako da je rušenje osobnih i inih rekorda u prvom kolu bilo malo vjerojatno.
Kako bilo da bilo, pivo i sokovi su smješteni u gore spomenuti potok i juriš 66 nadobudnih na Puntijarku «via Bikčevićeva staza» je krenuo.


Lacko juri Shemoona.

Odmah se odvojila vodeća skupina u sastavu Lovelos, Murić, Bielen, u tempu možda čak i malo prežestokom za novonastale tropske klimatske uvijete. Slijedio ih je dvojac trening-partnera Vrdoljak, Kovač, a grupe se hrabro u početku držala i prva cura, petnaestogodišnja Marina Milković (24 sata ranije cura je na mitingu na Sveticama otrčala trku na 800m s rezultatom 2:13).


Manager Daniel Lacko.

U drugoj strmijoj polovici staze (nakon Njivica), gdje se ova trka obično odlučuje, Lovelos zadržava ritam i osigurava si pobjedu u prvom kolu s lijepih 29:40. Bielen i Murić malo cure pa Vrdoljak dobiva priliku da pokaže koliko vrijedi i dolazi do Puntijarke kao drugi s 29:57, kao treći se penje Bielen, a zatim Kovač i Murić.

Kao prva žena do cilja dolazi Marina u vremenu 33:52, koje će u toku sezone (na vjerojatno ipak malo nižim temperaturama) sigurno još dobrano spustiti.Pobjedu u kategoriji nordijskih trkača uvjerljivo i očekivano uzima Čižić (koji je već na zimskoj ligi pobijedivši u nordic kategoriji, ali i ukupno, pokazao da je lud kad mu date štapove u ruke). Na kratkoj juniorskoj stazi, pobjedili su Ivan Barišić i Monika Delač.

Vidimo se i slijedeći četvrtak, u 18h, na startu drugog kola puntijarskog, ispod žičare.

REZULTATI OVDJE.xls

OVDJE piše sve o ligi i utrkama, propozicije, nagib i ostalo...


Vlasta, Krešo i Mario.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.