Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Postoji mjesto gdje sunce vječno sja
(Rejting 0 od 5)
Planinsko trčanje
Autor: Veronika Jurišić   
Nedjelja, 30 Prosinac 2007 23:02
Zagreb je već tjednima okovan ledom, pomalo depresivan. Ali zato postoji sunčana oaza 700-tinjak metara iznad njega, Sljeme. I zato postoji nedjeljna zimska liga, da trčeći cestom ili prteći snijeg stazom u nordijskoj maniri, pobjegnete iz zaleđenog grada te u bespoštednoj borbi s nagibom i omiljenim vam rivalom zaslužite kuhano vino, sunce na vrhu i prekrasan pogled na slovenske alpske vrhove, koji se tamo negdje u daljini probijaju iz mora oblaka.
Koliko nas je prošla zima mazila i proljetnim temperaturama potvrđivala tezu o globalnom zatopljenju, toliko je ova odlučila pokazati zube. Zagreb je već tjednima okovan ledom, tmuran, maglovit i, nakon inicijalnog oduševljenja prvim snijegom, pomalo depresivan.
Start.

Ali zato postoji sunčana oaza 700-tinjak metara iznad njega, Sljeme. I zato postoji nedjeljna zimska liga, da trčeći cestom ili prteći snijeg stazom u nordijskoj maniri, pobjegnete iz zaleđenog grada te u bespoštednoj borbi s nagibom i omiljenim vam rivalom zaslužite kuhano vino, sunce na vrhu i prekrasan pogled na slovenske alpske vrhove, koji se tamo negdje u daljini probijaju iz mora oblaka. Poučeni prošlotjednim iskustvom, na startu 8. kola okupilo se 60-ak trkača i nordijaca, ljubitelja planinskog i nordijskog trčanja, šume okićene injem, zimskog ugođaja i temperaturne inverzije.


Lagvić komadi:: Lovrić, Vukodlak, Suhi i Ri-Bich.

Ovo smo kolo posvetili visokim trkačima, čiji dugi krakovi prema stručnoj literaturi baš i nisu najpogodniji za savladavanje nagnutih staza. No oni su jutros odlučili dokazati suprotno. Nakon pomnog mjerenja, odabrano je 6 najviših trkača i trkačica i bijeg u "tople" krajeve (na vrhu nas je čekao jedan stupanj, u plusu!) je mogao početi.


6 najviših dama:: Iva, Goga, Tamara, Božena, Anita i Lidija.

Za ulazak u klub najviših u muškoj je konkurenciji trebalo imati više od 190 centimetara, a u ženskoj najmanje 175 istih. Tako su u mušku konkurenciju ušli Petar Gavran (191cm), Aco Ortinsky (193cm), Ivan Lovrić (194cm), Zlatko Zlomislić (194cm), Tomislav Katić (195cm) i kao najviši, jedan košarkaš, Tome Ivančević (196cm). A u žensku Gordana Odrljin (175cm), Iva Ruszkowsky (176cm), Božena Buršić (177cm), Tamara Zamaklar (178cm), Lidija Mišćin (178cm) i Anita Živković (180cm).


6 najviših muškića.

Već je na startu za glavnog tematskog favorita glasio Katić junior, no kako je elita izgleda otišla na novogodišnje praznike, Katić je sa svojim standardnim 49-minutnim usponom uknjižio i ukupnu pobjedu u cestovnoj kategoriji (prije njega se Vidikovca dočepao samo Čižić). Kao drugi je do Gelendera doklizao Ribić, a kao treća Petra Gidak s najboljim rezultatom sezone, lijepim 52:03. Ovakav rezultat, s onom klizavom snježnom završnicom pred samim ciljem, obećava jedno zanimljivo finale sezone u ženskoj konkurenciji.


Petra Podnarčuk.

No danas se najžešća borba, čini se, ipak vodila za žensku tematsku pobjedu. U ring su ušle dvije nordijke, Lidija i Goga, a o pobjedi je praktički odlučivao fotofiniš. S 1:02:08 za majicu i iskaznicu se izborila Goga, ostavivši Lidiju za punu sekundu! Naime, Goga je već sinoć, uz ćevape kod «Trovača», najavila da će majica danas biti njena i nije dala da ju išta u tome omete. A čini se da puca i na žensko postolje u Pedinoj kombinaciji.


Tadeja i Goga.

I za kraj, čestitke i drugoj Petri, ukrajinskog prezimena, koja je, nakon što se sinoć dobro zagrijala na Novogodišnjem ceneru, jutros na sljemenskoj cesti postavila svoj novi osobni rekord te se po prvi put spustila ispod magične granice od jednog sata.

Tako smo se, u trkačkom stilu, oprostili od 2007. godine te vam želimo da zdravi, sretni i brzi utrčite u Novu 2008.! 

___

Rezultati::

8.kolo-rez.xls

poredak 2007-08.xls


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.