Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sve spremno za rollerski u Oroslavju i Bistri
(Rejting 0 od 5)
Rollerski
Autor: Sebastijan Fuštin   
Petak, 26 Svibanj 2006 14:39
Ove se godine na utrci očekuje puno veći broj natjecatelja iz rolanja i nordijskog skijanja, nego je to bilo prošle godine (osam reprezentacija s 98 natjecatelja). Prema najavama, na utrci bi trebalo nastupiti 18 reprezentacija, a broj natjecatelja je limitiran na 200. Tehnički delegat utrke je Talijan Alessandro Landuzzi.
U prostorijama Skijaškog kluba Oroslavje 25. svibnja je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljena utrka Rollerski svjetskog kupa koja će se od 23. do 25. lipnja održati u Oroslavju i Bistri. O utrci su govorili predsjednik Organizacijskog odbora Zdravko Popović, tajnik Robert Kontak i direktor utrke Albert Kontak.

ImagePrema riječima Zdravka Popovića, najveći dio posla oko organizacije utrke je odrađen, a danas slijedi i posljednji tehnički pregled staze. Odrađena je velika promocija na raznim sportskim i društvenim manifestacijama u Hrvatskoj na kojima je predstavljena oroslavska utrka. S Općinom Bistra dogovoren je protokol i popratna događanja te sadržaji koji će pratiti brdsku utrku koja otvara trodnevni program u petak 23. lipnja s početkom u 10 sati.  Bistra se za utrku ozbiljno priprema. Sve dozvole su dobivene od Policijske uprave i Parka  prirode Medvednica na čijem se području utrka održava. Utrka je uključena u manifestaciju "Dani Bistre".

Svečano otvorenje utrke održat će se u Oroslavju na Oro trgu u petak s početkom u 20 sati. Očekuje se dolazak pokrovitelja utrke predsjednika RH Stjepana Mesića. Nakon svečanog dijela slijedi koncert grupe Soul Fingers.

Subota, 24. lipnja, donosi nam od 10 sati kvalifikacije za sprint, a u 17 sati starta utrka team sprinta kružnom stazom oko centra Oroslavja. Riječ je o nekoj vrsti štafetne utrke koja se po provi puta uvodi u natjecanje Svjetskog kupa. Nedjelja je rezervirana za najkraću, ali izuzetno atraktivnu utrku sprinta koja počinje u 10 sati. Svečano zatvaranje utrke planirano je u 13 sati.

ImageKako su istaknuli tajnik OO Robert Kontak i direktor utrke Albert Kontak, ove se godine na utrci očekuje puno veći broj natjecatelja iz rolanja i nordijskog skijanja, nego je to bilo prošle godine (osam reprezentacija s 98 natjecatelja). Prema najavama, na utrci bi trebalo nastupiti 18 reprezentacija, a broj natjecatelja je limitiran na 200. Tehnički delegat utrke je Talijan Alessandro Landuzzi.

Iz Skijaškog kluba ističu veliku suradnju građana Oroslavja koji su prepoznali značaj ovog sportskog događaja i bez njihove suradnje i podrške, utrka se ne bi mogla organizirati na tako visokom nivou i dobiti pohvale Svjetske skijaške federacije kako je to bilo prošle godine. Treba napomenuti kako je uz utrku Svjetskog prvenstva prikoličara koja je nedavno održana u Zaboku, utrka Rollerski svjetskog kupa u Oroslavju najveći sportski događaj u županiji. Analize iz prošle godine pokazale su da je u tri dana utrke osim promocije grada i županije, zabilježen veliki broj noćenja u turističkim kapacitetima, kao i velika izvanpansionska potrošnja, što je i direktni dobitak gospodarstva te gradskog i županijskog proračuna.

Pokrenuta je i web stranica Skijaškog kluba Oroslavje na adresi www.oroski.hr na kojoj se mogu pronaći svi podaci vezani za utrku, kao i druge informacije vezane uz klub. Na druženju s novinarima predstavljen je i plakat utrke. Ponovno su u prodaji suveniri vezani za utrku.

Organizatori očekuju veliki broj gledatelja. Osim iz Zagorja, najavljen je dolazak gostiju iz Varaždina, Samobora i drugih gradova. TD Sljeme obećalo je da će za građane Zagreba u vrijeme održavanja utrke u Bistri (petak 23. lipnja) pokrenuti žičaru koja će voziti do cilja utrke na Krumpirištu.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.