Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Svijet rollerskijao u Bistri i Oroslavju
(Rejting 0 od 5)
Rollerski
Autor: Sebastijan Fuštin   
Ponedjeljak, 26 Lipanj 2006 22:56
Hrvatska je dobila čast otvoriti ovogodišnju sezonu FIS Rollerski svjetskog kupa, brdskom utrkom u Bistri. Po vrlo vrućem vremenu na stazu su izašli natjecatelji u pet kategorija. Organizatori, Općina Bistra i Ski klub Oroslavje pripremili su stazu od Kamenoloma do Oštrice (Krumpirišta) dugu čak 6200 metara. Staza je izuzetno zahtjevna, ali odlično prihvaćena od strane natjecatelja i ekipa. Iako je za utrku bilo prijavljeno više od 80 natjecatelja, izazov zahtjevne sljemenske staze prihvatilo je njih 57 iz osam država. Prve su u masovnom startu zajednički krenule juniorke i seniorke.
Prvoga su dana u Bistri u konkurenciji juniorki prva tri mjesta pripala Njemicama, redom Louis Wolf, Juliji Kockritz i Theres Wolf. Na četvrto mjesto plasirala se hrvatska reprezentativka Marina Kovačec.Pobjedu u konkurenciji seniorki ostvarila je Talijanka Viviana Druidi, ispred Turkinje Kelime Aydin i druge Talijanke Erike Bettineschi.

Među juniorima najbolji je bio Glauco Pizzutto iz Italije, drugi Njemac Sebastijan Bach i treći Izzet Kizilarslan iz Turske. Četvrto mjesto osvojio je hrvatski reprezentativac i član domaćeg Ski kluba Oroslavje Filip Kontak. Andro Broznić bio je šesti, a Blažimir Crnković deveti.

U konkurenciji seniora još jednu pobjedu u Svjetkom kupu ostvario je sad već legendarni Alfio Di Gregorio iz Italije ispred sunarodnjaka Valerija Theodulea i Christiana Ivalda. Još jedna domaća uzdanica, Darko Škreblin, osvojio je 23. mjesto.

Posljednji su stazom prošli masteri (veterani). Pobijedio je Mađar Laszlo Miskolczi ispred Talijana Stefana Corradina i Rusa Leonida Golubkova.Rezultati 1. dana


Team sprint po prvi put
Po prvi puta u Svjetskom kupu rolleri su vozili jednu utrku team sprinta. Drugog su dana natjecanja po dva člana svake ekipe naizmjenično nizali krugove centrom Oroslavja na stazi dugoj dva kilometra. Vidjeli smo tri zaista odlične utrke. U svakoj utrci stvorila se vodeća skupina u kojoj se vodila taktička borba za što bolji finiš, a sve su utrke odlučene u završnim sprintevima u posljednjim metrima. Juniorke, juniori i seniorke vozili su po tri kruga, a seniori pet krugova.

Seniorke i juniorke nasupile su zajedno. Među seniorkama pobijedila je Italija 2, Anna Rosa i Erika Bettineschi ispred Ruskinja Marine Firsove i Elene Ektove te Italije 1, Mateje Bogatec i Vivane Druidi. Hrvatska kombinacija Zvjezdana Veljković i Krunoslava Kauzlarić zauzela je šesto mjesto.

U konkurenciji juniorki pobijedila je Njemačka 1 u sastavu Luis Wolf i Julia Kőkritz, ispred Njemačke 2, Theres Wolf i Theresa Monreal te Hrvatske u sastavu Maja Vuk i Marina Kovačec.

Među juniorima, sa samo sekundom boljim vremenom pobijedili su braća Pizzutto, Folco i Glauco iz Italije, ispred Njemačke 2 u sastavu Sebastian Bech i Sten Kaiser. Treće mjesto osvojila je Njemačka 1, Markus Erler i Kenny Assan.

Najveća gužva bila je među seniorima. Ipak na kraju je pobjedu odnijela Italija 1 u sastavu Alfio Di Gregorio i Jules Pession ispred Italije 2, Emanuele Sbabo i Eugenio Bianchi, i Rusije 1 za koju su vozili Igor Glushkov i Nikolay Bolshakov. Razlika između prvih i drugih na kraju je bila tek 26 stotinki.


 
Rezultati 2. dana 
 
Trećeg dana Talijani dominirali
Nakon što su ujutro ponovljene kvalifikacije sprinta, dobili smo 16 najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji za finale. Očekivano, u kvalifikacijama su najbrži bili brat i sestra Bogatec, Mateja i David iz Italije. Od hrvatskih natjecatelja u finale su se plasirale Zvjezdana Veljković, Krunoslava Kauzlarić i Marina Kovačec, ali su sve tri završile natjecanje u osmini finala.

U konkurenciji žena na kraju je pobjeda pripala Mateji Bogatec (Italija), koja je u finalu bila bolja od sunarodnjakinje Anne Rose za 42 stotinke. U B finalu njemačka juniorka Julia Kökritz (koja je time i pobjednica u juniorskoj konkurenciji) bila je bolja od Marine Firsove (Rusija).

U muškoj konkurenciji potpuna dominacija Talijana s četiri predstavnika u polufinalu. U samom finalu dogodilo se i malo iznenađenje. Iako su svi očekivali pobjedu Davida Bogateca, bolji od njega za 28 stotinki bio je njegov zemljak Alessio Berlanda. U B finalu Emanuele Sbabo bio je bolji od Simonea Paredia za samo 8 stotinki. Od hrvatskih reprezentativaca, Damir Jurćević bio je 23., Denis Klobučar 26., Alen Abramović 28. i Darko Škreblin 34.

Kad se razdvoje juniorski i seniorski rezultati, kod juniora je pobijedio Folco Pizutto (Italija), dok je Filip Kontak osvojio peto, Martin Ptiček sedmo, a Blažimir Crnković dvanaesto mjesto.

Time je završena i ovogodišnja utrka FIS Rollerski svjetskog kupa u Oroslavju i Bistri. Organizatori su zadovoljni svime što se događalo ova tri dana u Zagorju, a vjerujemo i gosti iz devet zemalja koji su stigli na utrku.Rezultati sprinta 3. dana
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.