Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
U Zagorju će se dijeliti kristalni globusi
(Rejting 0 od 5)
Rollerski
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 21:17

Od 2005. do 2009. Oroslavje je ugostilo četiri utrke FIS Rollerski svjetskog kupa, a 2008. godine i FIS Rollerski svjetsko prvenstvo. 

Nakon što je prošle godine napravljena mala stanka, utrke FIS Rollerski svjetskog kupa ponovno će se održati u Hrvatskom zagorju. Hrvatski skijaški savez kojem je Svjetska skijaška federacija povjerila domaćinstvo utrke Svjetskog kupa, domaćinstvo i tehničku organizaciju dao je Skijaškom klubu Oroslavje. Tako će se od 16. do 18. rujna u Oroslavju održati posljednja ovogodišnja utrka skijaša na rolkama. Budući je riječ o finalu Svjetskog kupa, nakon dvije utrke u Oroslavju biti će poznati i ukupni pobjednici Svjetskog kupa, pa će po prvi puta u Hrvatskoj, u Oroslavju biti dodijeljeni i svima dobro poznati FIS-ovi kristalni globusi. Ovi primamljivi trofeji već su stigli u Oroslavje, kao prethodnica samog finala.

 

Službeni program FIS Rollerski svjetskog kupa započinje u petak 16. rujna. Tog dana očekuje se dolazak svih natjecatelja, a održat će se i prvi službeni trening te sastanak vođa ekipa. Subota 17. rujna donosi utrku team sprinta, dužine 3x2 kilometra. Start utrke predviđen je za 17 sati. Utrka se vozi kružnom stazom u centru Oroslavja koju natjecatelji već dobro poznaju. Od 20 sati kreće svečano otvorenje Svjetskog kupa te će se dodijeliti medalje najboljima iz poslijepodnevne utrke. Kako je to već postalo uobičajeno u Oroslavju, u nedjelju 18. rujna održat će se utrka sprinta. Staza je ista kao i svih godina prije, od Konzuma do pošte u Ulici Milana Prpića, duga 180 metara. Nakon završetka utrke i dodjele medalja, dogodit će se i najsvečaniji trenutak vikenda, dodijelit će se kristalni globusi najboljima u ovoj sezoni.

Na utrci nastupaju četiri kategorije (seniorke, seniori, juniorke, juniori). Prijavu organizatorima poslalo je 11 reprezentacija i to Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Njemačka, Češka, Slovačka, Ukrajina, Rusija, Norveška i Italija.

FIS-ov tehnički delegat utrke je nekadašnja trkačica koja je nekoliko puta nastupila na utrkama u Oroslavju, Talijanka Anna Rosa. Nacionalni tehnički delegat je Žarko Galjanić, a direktor utrke Albert Kontak.

Više informacija može se pronaći na www.oroski.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.