Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Uskoro:: Oroslavje domaćin rollerski svjetskog prvenstva
(Rejting 0 od 5)
Rollerski
Autor: Sebastijan Fuštin   
Petak, 03 Kolovoz 2007 18:28
Sve je spremno, a utrku će direktno prenositi i HTV!!!!
Jürg Capol, direktor svih utrka skijaškog trčanja pri FIS-u, došao je u posljednju inspekciju Rollerski svjetskog prvenstva koje će su održati u Oroslavju, Bistri i Stubičkim Toplicama od 28. kolovoza do 2. rujna, pa je tim povodom u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici održana tiskovna konferencija. Uz njega u inspekciju je stigao i tehnički delegat utrke Pierre Teyssot iz Francuske. Na tiskovnoj konferenciji govorili su još i direktor utrke Albert Kontak te Dragutin Žiljak ispred Hrvatskog skijaškog saveza i Poglavarstva grada Zagreba.

Oroslavje će biti domaćin 4. Rollerski svjetskog prvenstva, koje se održava svake dvije godine.

- Nakon što sam vidio knjigu o 75 godina skijanja u Oroslavju, vidim da ovo natjecanje pripada ovoj regiji. Prvi puta sam u Hrvatskoj, ali čuo sam puno dobrih stvari o ovoj utrci. Bergamo koji je trebao biti domaćin Svjetskog prvenstva odustao je, uskočila je Hrvatska. Ovdje postoji jak organizacijski odbor koji može organizirati jednu ovakvu utrku. Krajem kolovoza ovdje će biti vrhunac rolanja. FIS zna za "ludu" atmosferu na Sljemenu, a mi ćemo se također penjati na tu planinu. Zadovoljan sam organizacijom. Organizacijski odbor je spreman za utrku mjesec dana ranije. Želim im sreću u preostalih mjesec dana i veselim se dolasku na utrku - prenio je svoje dojmove Jürg Capol.

Novinarima se obratio i tehnički delegat utrke, Pierre Teyssot, koji je bio tehnički delegat i na prvoj utrci Svjetskog kupa i u Oroslavju je već boravio nekoliko puta.

- Nakon svega što sam vidio u ove tri godine, mogu reći da je Hrvatska mala zemlja za velika FIS natjecanja. Dobro je što ćemo imati direktan TV prijenos utrke sprinta po prvi puta u povijesti. Očekujemo veći broj zemalja i natjecatelja nego na prošlom Svjetskom prvenstvu. Provjerili smo kako stoji organizacija mjesec dana prije početka i ugodno sam iznenađen jer sve je u redu. Veselim se natjecanju za mjesec dana - rekao je Teyssot.

O programu i rasporedu utrka, govorio je direktor utrke, Albert Kontak. Napomenuo je kako nas očekuju četiri utrke. Svjetsko prvenstvo starta prologom u Bistri (6 km klasično) u četvrtak 29. kolovoza. Dan kasnije je sprint (200 metara) u centru Oroslavja uz direktan TV prijenos na 2. programu HTV-a od 17 sati. Nakon toga je svečano otvorenje prvenstva te fešta uz Gustafe na glavnom gradskom trgu.

U subotu 1. rujna na programu je pursuit, utrka nastavka u Stubičkim Toplicama, točnije od Stubičkog Strmca pa do Snježne kraljice. Muški trče 18, a žene 14 kilometara. Posljednja je štafetna utrka ekipa s tri člana oko centra Oroslavja u nedjelju 2. rujna. Prijave su u tijeku i organizatori su u kontaktu s dvadesetak reprezentacija.

- Ovaj je događaj poveznica između zime i ljeta i jedinstven po tome što su cilj rollera i alpskog svjetskog kupa, "Snježne kraljice", na istom mjestu. Drago nam je da su naši objekti u pogonu i ljeti i želimo povezati tri županije, Zagrebačku, Grad Zagreb i Krapinsko-zagorsku. Dobro je da je FIS došao k nama i da su zadovoljni s onim što su vidjeli. Moram spomenuti i nordijsku stazu na Sljemenu koju treba aktivirati. Nordijsko skijanje je sve popularnije u Europi. Kod nas je ono u sjeni alpskog. No, dobro je da se kroz ovo natjecanje pomogne Sljemenu i da se dobije još pozitivnih bodova - rekao je Dragutin Žiljak.

Na kraju je Jürg Capol dodao i da se nada kako će rollerski dati poseban poticaj nordijskom skijanju.

- Čuo sam da postoje staze, znam i da postoje planovi. Staze treba homologizirati i nadam se da će se Hrvatski skijaški savez kao jaki savez pri FIS-u i po tom pitanju nordijskog skijanja uključiti - završio je Capol.

Za više informacija  kliknite na www.oroski.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.