Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Velšanin prešao Australiju na skateboardu
(Rejting 5.00 od 5)
Skateboarding
Autor: www.tportal.hr   
Ponedjeljak, 22 Siječanj 2007 13:52
Grafički dizajner iz Walesa na skateboardu je prešao Australiju i tako srušio svjetski rekord u najdužoj vožnji na skateu.
Dvadesetsedmogodišnji Dave Cornthwaite u ponedjeljak je stigao u Brisbane na istočnoj obali Australije.

Da bi prešao australski kontinent, Cornthwaiteu je trebalo pet mjeseci tijekom kojih je prevalio put od 5823 kilometara.

Prošli svjetski rekord u najdužoj vožnji na skateboardu postavio je 2003. godine amerikanac Jack Smith koji je prešao 4830 kilometara. 'Proteklih pet mjeseci više sam plakao nego u cijelom životu, ali nisam se predavao', rekao je dvadesetsedmogodišnji rekorder australskoj novinskoj agenciji AAP.

Na avanturu ga je, kako kaže, natjerala "dosada u svakodnevnom životu". Cornthwaite vozi skate tek dvije godine, a u ovom mu je pothvatu savjetnik bio sam Jack Smith.

www.tportal.hr
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.