Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zagreb skate sirotinja!
(Rejting 5.00 od 5)
Skateboarding
Autor: Marin Dundić   
Srijeda, 11 Lipanj 2008 10:50
Budući da je Zagreb jedini grad u ovom kupu drugu godinu zaredom koji nema adekvatni skatepark prisiljeni smo cjelokupni event održati još jednom na gradskom parkiralištu u predgrađu grada.
Skateboard klub Shpaolin organizira dvodnevno skateboard natjecanje u Zagrebu u sklopu Kolektivnog Trip Toura (round two) koji se sastoji od ukupno tri natjecanja u obliku kupa, u tri grada (24/25.05.2008. - Rijeka, 14/15.06.2008. - Zagreb, 21/22.06.2008. - Slavonski brod).

Pošto je Zagreb jedini grad u ovom kupu drugu godinu zaredom koji nema adekvatni skatepark, (za razliku od Slavonskog broda i Rijeke) prisiljeni smo cjelokupni event održati još jednom na gradskom parkiralištu u predgrađu grada. Stoga se pozivamo na javnu sramotu Grada Zagreba iz razloga kao što su nerazumjevanje gradske vlasti i nefunkcioniranje gradskih ureda koje doseže vrhunac. To nerazumijevanje bila je još jednom velika prepreka pri dobivanju svih dozvola za jednodnevno sportsko natjecanje i pomoć grada (koju na kraju nismo dobili) za razliku od ostala dva grada koji sudjeluju u kupu (koji su naravno dobili pomoć svojih gradova).Spremni smo javno još jednom progovoriti o gradskoj skate problematici koja je u slučaju Zagreba prisutna od samog početka (cca. 25 godina). Zašto se to događa još jedino u glavnom gradu Hrvatske (od kuda je sport i krenuo), a taj su problem ostali gradovi poput Osijeka, Splita i Rijeke prerasli još u prošlom desetljeću? Zašto u glavnom gradu riječ "exstreman" ispred naziva sporta zapravo znači nepoželjan, odbojan, opasan (odnosi se na sve ekstremne sportove)? Zašto se ti sportovi ne smatraju pravim sportovima već dječjom igrom, razonodom ili hobijem? Zašto nas se omalovažava i pokušava obeshrabriti i odvratiti, ne dajući nam prostora i mogućnosti za stvaranje uvjeta za razvoj, iako bi iduće godine skateboarding, kao i ostali ekstremni sportovi u Europi i svijetu trebali postati olimpijski?

Nakon prošlogodišnjeg prvog natjecanja na istoj lokaciji (parkiralište doma zdravlja Zapad, Trg Ivana Kukuljevića bb) imali smo 50 natjecatelja u dvije kategorije iz svih dijelova Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hrecegovine te Njemačke. Te sa ponosom možemo reći da smo napravili odlično međunarodno natjecanje.

I ove godine naša poruka je ista, ne odustajemo od primarnog cilja tj. borbe za dobivanje gradskog skateparka koji se mora izgraditi u konzultaciji sa nama (skaterima, korisnicima) jer to će biti i jedini dobar projekt (jel to je jedina praksa u svijetu koja je urodila dobrim i zdravim projektima, pa tako i u slučaju druga dva grada domaćina), a do tada mi ćemo biti domaćini našim gostima iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja na parkiralištu svake godine ispočetka gradeći svoj mali raj.

U sklopu natjecanja (u starijoj i mladoj kategoriji) predstavit će se natjecatelji sa područja Hrvatske i gosti iz Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Dakle 14. 06. 2008 U 14H SKATE CONTEST u još uvijek jedinom Zagrebačkom Getto parku u Španskom! U JOŠ UVIJEK JEDINOM ZAGREBAČKOM ROOT GETO PARKU U SHPAOLINU (ZAGREB-ZAPAD, ŠPANSKO)

Pozivamo vas i 15. 06. 08 (dan poslije) na kvalifikacije "es game of s.k.a.t.e." po prvi puta u Hrvatskoj u dvorištu Studentskog Centra (Savska 25.) kvalifikacije za europsko prvenstvo u toj disciplini ("es game of s.k.a.t.e.") u kojoj se pobjednik direktno kvalificira za finale te osvaja putovanje i smještaj europskog prvenstva u Pragu.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i poduprijeti skate scenu, a samim tim i ostale ekstremene sportove!

Lijepi pozdrav i vidimo se u subotu u Španskom!!!

Kolektiv magazin

www.kolektivmag.com


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.