Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
5. Jesenice treking – besprijekoran treking
(Rejting 5.00 od 5)
Trekking
Autor: Tekst: Marko Herman, Foto: Roko Pribičević   
Nedjelja, 12 Travanj 2015 21:59

Prije nekoliko godina, upravo na Jesenice trekingu, prvi puta sam nastupio na jednoj treking utrci. Od tada nisam prestao trčati po brdima i planinama i mogu slobodno reći da je to postao jedan vrlo bitan dio mog života. 

Možda je tome  tako jer su Jesenice treking onda, a i sada, sve ono što treking jest i što ljude privlači u ovaj sport. Aktivan boravak u prirodi, avantura, druženje prije i nakon utrke i stjecanje novih poznanstava pa i pravih, iskrenih prijateljstava.

Zato sam se iskreno veselio ovogodišnjem sudjelovanju na petom izdanju Jesenice trekinga koje je okupilo oko 400 natjecatelja u dvije dužinske kategorije. Kraća, rekreativna je bila duga oko 8 km i prolazila je kružno Poljičkom planinom oko starog sela Jesenice. Duža, natjecateljska, imala je čak 14 kontrolnih točaka razasutih preko skoro cijele Poljičke planine i iziskivala je osim brzine i izdržljivosti odličnu orijentaciju i strategiju da se što prije obiđu.

 

Poslužilo je odlično vrijeme tako da se mnoštvo trekera grijalo i uživalo na jutarnjem suncu iščekujući start. Pravo je zadovoljstvo gledati hrpu šarenila trekerske opreme i upijati neku pozitivnu energiju koja se osjeća prije početka utrke.  Ja sam se odlučio za kraću stazu. Prvo su krenuli natjecatelji duže staze koji su se razišli na nekoliko strana, budući je svatko imao svoju ideju kojim putem će najbrže obići sve kontrolne točke.  

 

Odmah par minuta iza njih, krenuli smo i mi, rekreativci. Naša kolona je bila puno duža i gušća tako da sam se gotovo morao probijati kroz gužvu prema prvoj kontrolnoj točki. Krenuo sam nešto laganijim tempom i nisam imao u planu ići punom snagom jer me za tjedan dana čeka najveći izazov dosada – 100 milja Istre. Zato sam se i odlučio za kraću stazu. Već na usponu prema trećoj kontrolnoj točki gužva se prorijedila tako da sam izbio naprijed. Održavao sam konstantan tempo računajući da ovi ispred mene nisu daleko i da bi im se mogao približiti prema kraju utrke. Nakon manjih problema oko traženja jedne točke koja tu uopće nije bila, još je nekoliko trkača prošlo ispred mene pa sam se potrudio uhvatiti priključak. Do zadnje, pete točke, nas 5 je bilo u grupici. Na zadnjem spustu prema cilju nisam nikog vidio dolje niže na stazi pa mi je došlo do glave da možda i nema nikog nego da smo mi vodeća skupina. Nizbrdo sam dao pun gas i pred sam ulazak u cilj me malo poslužila i sreća jer je momak koji je trčao do mene, kasno usporio na oštro skretanje za ulazak u cilj i to sam iskoristio da prođem prije njega. U cilju su mi potvrdili da sam prvi. To je treking, nekad je potrebno malo sreće i snalažljivosti.

 

Drugi je stigao Ante Stipanović, a treći Ilija Jukić. Od žena najbrža je bila Suzana Marović, druga je stigla Marina Barišić, a treća Karla Ivanišević.

Prvi u natjecateljskoj kategoriji, nakon gotovo 4 i pol sata u cilj je ušao Ivan Želalić, za njim Ivan Tafra, dok je Stipe Jerončić došao kao treći. Prva žena u natjecateljskoj je Nikolina Đivanović, druga Vedrana Jerić – Miloš,a treća Jesena Platiša.

Nakon utrke, dok su i dalje dolazili natjecatelji duže kategorije, oni već pristigli uživali su u onome po čemu je jesenički treking poznat – izobilju dobre hrane.

Jesenice treking – besprijekoran treking.
I kao što kažu tv-prodaje: ''Ali to nije sve!'' A što je to sve? E, pa dođite dogodine i saznajte sami.
 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.