Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Dalmacija dobila trail ligu
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Tekst: Marko Herman, Fotografije: Nenad Keč   
Ponedjeljak, 30 Ožujak 2015 21:03

U subotu 28.03. splitski Marjan obogaćen je za još jednu vrstu natjecanja, a to je trail trčanje. U organizaciji Trail i treking kluba Strka održano je prvo kolo The North Face Trail Lige 2015. 

Staza je cijelom dužinom bila označena trakicama i strelicama u skladu s konceptom staze za trail trčanje, a ukupno je bila duga 6.8 km sa oko 200 metara ukupnog uspona i silaska. Cijelom dužinom prolazila ie trim stazama marjanske šume. Na stazi su bile tri kontrolne točke koje su natjecatelji trebali obići i zabilježiti na svojim natjecateljskim kartonima. Tehnički nije bila zahtjevna, pa je takav format idealan za početnike koji se žele upoznati sa trail  trčanjem, a za one iskusnije kao dobar trening.

 

Iako je bilo dosta vjetrovito, odazvalo se pedesetak natjecatelja i svi su uspješno odradili utrku do kraja. Zanimljivo je da je dio natjecatelja Duatlon – triatlon lige koja je završila upravo prije starta Trail lige ostao i nastupio i na ovoj utrci i tu postigli izvanredne rezultate.

 

Liga ima sedam kola koja će se osim na Marjanu održati na Kozjaku, Poljičkoj Planini, na području Omiša i kao zadnje kolo vertikalni kilometar na Biokovu.
Za konačni poredak bodovat će se pet najboljih kola. Cilj lige je promoviranje trail trčanja i upoznavanje ljudi s prednostima ovog sporta na atraktivnim lokacijama. Najbolji će dobiti vrijedne nagrade glavnog sponzora, tvrtke Matis Adria iz dijela asortimana branda The North Face. 

Rezultate prvog kola možete vidjeti OVDJE, a galeriju fotografija ovdje.

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.