Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Na Promini geni kameni
(Rejting 5.00 od 5)
Trekking
Autor: Mate Ćurić   
Srijeda, 23 Listopad 2013 14:56

Neki su organizirano krenuli na zagrebački maraton, neki također treking utrku na Mljetu. Ja sam odlučio na brdsku trail utrku u Drnišu.  

Mnogi su me pitali šta ima u Drnišu, znaju samo za Drniški pršut, kakva utrka?

U subotu 12.10. HPD Promina Drniš je povodom 75-te obljetnice društva po prvi put organizirala brdsku trail utrku. Tako sam i ja krenuo iz Tomislavgrada za Drniš na poziv prijatelja Freda.
HPD Promina je jedno od najstarijih planinarskih društava, vrlo gostoljubivo je dočekala sve natjecatelje i brižno se brinula da bude sve u redu.
Nakon prijava na gradskom trgu, krećemo do autobusne stanice, gdje nas je čekao organizirani prijevoz do sela Uzdolje, nekoliko kilometara od Drniša, gdje je i bio start utrke.
Planinarska staza utrke bila je dodatno markirana sa žutim trakicama, tako da je bilo nemoguće sići sa iste.
Dužina staze od 12 km, i visinska razlika od 1200 m, zahtijevala je dobru pripremljenost trkača i veliki respekt utrke.
 
 
 
Poslije kratkog brifinga organizatora, slijedio je start utrke  u 09:30.
Na startu nas se okupilo 30-ak trkača. Tijek utrke je krenuo baš onako kako sam i planirao. Zajedno sa Nikom, dajemo jaki tempo utrke, gdje uspijevamo već nakon nekoliko km napraviti veliku prednost, koju će kasnije biti teško dostići.
Teški uspon je odnio dosta energije, ali i donio veliku prednost nad ostalim trkačima. Nakon uspona slijedilo je lagano trčanje, opuštanje mišića i priprema za naredne izazove.
Tu je se mogao i podići pogled, i uživati u ljepotama šibenskog zaleđa.
Dolazimo do dijela staze gdje je postavljena čelična sajla, u dužini oko 200 m, zbog jake strmine. Tu je slijedilo adrenalinsko spuštanje, vrlo zgodno i zanimljivo, uz budnost momaka iz GSS-a.
Opet uspon! Moje noge pokazuju umor, moje srce lupa ko ludo, pluća traže više zraka, ali geni kameni su jači.
 
 
Niko zaostaje, pošto mu je ispao mobitel i tako nastavljam sam trčati jer cilj nije daleko. Prolazim i zadnju kontrolnu točku, gdje je i okrjepa. Uzimam bananu, vodu, i jureći nastavljam dalje.
Ljudi na stazi me upućuju u planinarski dom, još malo i gotovo.
I kad a sam mislio da je gotovo, da sam pobjednik utrke, u jednom trenutku pojavio se Niko, niotkud. Laganim korakom prolazi pored mene bez po muke, kao da je tek počeo trčati.
Tu zaostajem i ne pokušavam ga stizati, zaslužio je pobjedu, nakon svega.
Ulazim u cilj, kao drugoplasirani i čestitam Niki od srca na pobjedi. Što još reći na kraju, nego da se zahvalim svim tim divnim ljudima, koji su dali sve od sebe da trka uspije.
Hvala Frediju Levardi velikom entuzijasti na pozivu, dečkima na okrijepnim stanicama, hvala GSS-u na podršci, inače mojim kolegama, koji na sreću nisu imali intervencija.
Sve čestitke planinarskom društvu HPD Promina Drniš na odlično organiziranoj utrci.

 

Nadam se da će ova utrka postati tradicionalna, potencijala ima, pa onda vidimo se do godine. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.