Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Grupica idiota preživjela strašan susret sa oštrokondžom iz Runolista
(Rejting 4.00 od 5)
Trekking
Autor: Marko Rajković   
Subota, 05 Siječanj 2008 20:43
Ideja mrak lige osvojila me na prvu pomisao. Noćni sljemenski putevi pomoću tame dezinficirani od dosadnih planinara i ostalih napornih ljudi koji se bave outdoor aktivnostima meni su oduvijek predstavljali oazu mira za moj mizantropski um i samotnjačku narav. Ali, kada se pojavio raspis bio sam grubo iznenađen. Start sam očekivao u neko normalno, kasno vrijeme, ali ne, 18 i 18?
Katastrofa nije prestajala tu iliti ovdje već se dodatno rasplamsala činjenicom da se u ovu genijalnu Sabljarkinu pomisao uvukla i meni oduvijek najneomiljenija disciplina. Kombinacija. Ustvari Komplikacija. Prvo gledaš neki spust koji je prilagođen nevještima i na nekoj šugavoj stazi, a često ga se odgađa zbog vjetra i to poremećuje cjelokupni olimpijski raspored sati. A onda gledaš kako na slalomu siroti spustaši voze plug i pritom haklaju vrata. Halo? Mrš s tom kombinacijom. Takve stvari su za Borka i njemu slične multisportaške vedete koje predstavljaju moje velike neprijatelje. Mrš! A kad je već kombinacija, zašto nije gore-dolje kombinacija. Da se nakon uspona svi sakupimo, a onda se sjurimo do parkirališta i eto ti kombinacije. Downhill utrka. Ha? Ma ne, prevelike smo pičkice za to. Da se ne bi još i polomili? Zašto sam ja došao na tu Mrak Komplikaciju? Ne znam. Majke mi.


Dečki iz Runolista.

Ali priznajem bilo je baš lijepo gledati oblačnu jastučnicu nad zagrebačkom žabokrečinom sa zvjezdanih visova runolistnog vidikovca. A tek gušt komunikacije sa čuvenom babom s Runolista koja svojom negostoljubivošću uveseljava namjernike u Edelweiss hutte iz generacije u generaciju. I još k tome kao da poznaje mračnu tajnu vječne starosti. I prije dvadeset godina i danas ona je konstantna, njen izgled i karakter se ne mijenja… naborana, omanja čangrizava baba.

Najdraži moment (tzv. play of the day) bio je kada su u poluzagrijanu planinarsku nastambu u kojoj se masovno konzumirala gadarija zvana čaj od manga (to treba zabraniti, a ne pušenje!!!) nahrupile naše natjecateljice. Dotada umjereno oštrokondžasta baba (mene nije htijela pustiti, ali nije odoljela očaravajućim Klikerovim kliktajima pa je otvorila svoje zaključane dveri za nas idiote iz mraka) počela je graktati da nas je skužila, da mi tu mislimo imati tulum (zar muškarci nisu u stanju to napraviti bez sisa - ljudi), Imate dvadeset minuta da popijete čaj, a onda van! Genijalno! A lijepo piše radno vrijeme do 20. A tada je bilo tek 19.15.A i ujutro je bilo lijepo i patetično gledati zoru i izlazak sunca… Ma čekaj malo??? Sunca? Zar nije ovo mrak liga? Tražim da se dekretom zabrani trčanje po svijetlu tijekom mrak lige. Start pomaknuti u neko doba kada baba s Runolista spava. Barem u pristojnih 21 kada je sunce daleko i zaboravljeno. A start retardirane komplikacije pomaknuti na pristojnih 4 i 30 u znak prisjećanja na legendarno rudarsko radno vrijeme. A da mrak ligu organiziramo po starim podzemnim hodnicima ispod gornjeg grada? Mrak liga u centru grada? Ako su dobivali dozvole za rave partye, zašto mi ne bismo za mrak komplikaciju… Ahbblažblabla.I na kraju samo da dodam molbu da onaj tko posjeduje neku piratsku ili pravosudno ispravnu kopiju filma Delicatessen (Jeunet i Caro 1992) Mučnjaku istu posudi kako bi taj modni gorostas (isplati se doći na mrak ligu samo vidjeti njegovu mokru trenirku od debelog plac - platna kako graciozno jedri kroz snježne nanose) mogao vidjeti podzemne subverzivne revolucionare vegetarijance troglodite koji neobično podsjećaju na potpuno opremljenog Mukkija. Ovaj film preporučam svim ljubiteljima Ivana Mučnjaka, a bogami i svim ostali ljudima. Svaka sličnost sa testom tenisica je nenormalna. Ispod ovih gluposti na ekranu imate neke hiperveze iliti klik - linkove na autonomno odštopana vremena. Mrak rules!    

___

Rezultati:: mrak kombinacija 1. i 2. kolo.xls

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.