Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Jaskanski vinski treking::SPARKLING WINE TREK 2015.
(Rejting 4.50 od 5)
Trekking
Autor: Zvo   
Nedjelja, 23 Kolovoz 2015 12:49

Spoj hedonizma i rekreacije, s doživljajem kao „glavnim likom“ na - SPARKLING WINE TREK-u 2015. Ukratko tako.

22.08.2015. u perivoju dvorca Erdody u Jastrebarskom, u 10,00 sati započeo je Jaskanski Vinski Treking. Tomo i Petar, istaknuti članovi obitelji Erdody, da su živi, sigurno bi bili u tajicama, sada s nama na startu. Prije 500 godina obitelj Erdody imala je svoj stil i velik utjecaj na društveni i ini život Hrvatske, danas, treking "obitelj" na istom mjestu predstavlja svojevrsni multiplikator novog urbanog stila.

Utrka je u organizaciji Društva za sport i rekreaciju "Jastreb extreme", uz suorganizaciju Kluba Koturaša Jastrebarsko, a pod pokroviteljstvom grada Jastrebarsko i Turističke zajednice grada.

Kako je Jaska i njena okolica nadaleko poznata kao vinorodni kraj, sa svojom prepoznatljivom vinskom cestom i vrlo dobrom ugostiteljskom ponudom, ove godine ideja organizatora je da se to promovira putem jedne interesantne sportske utrke, gdje svaki natjecatelj dobiva kartu s označenim točkama te uz pomoć kompasa, pronalazi najkraći i najbrži put do njih.

 

Kontrolirani start za kategorije: Gemišt (27 km) i Škropec (16 km).
Mi smo sudjelovali na kategoriji Gemišt. Trčanje u dužini od 500 metara, do mjesta gdje šuma planine Plešivice dotiče grad. Tu nas je čekala karta s kontrolnim točkama (KT). Bili smo prilično izgubljeni. Zabavno je. Slijedi muka i trka kroz vinograde, komunikacija s mještanima, gore/dolje, kretanje u smjeru zapad/istok, gubljenje i nalaženje. Malo Plešivičke džungle (slika gore), koprive do grla, psovanje, full – treking u praksi. U ovim momentima promišljamo kako je sve loše i što nam to treba, ne zadugo, nakon džungle, usred ničega, u kleti, veselo društvo s harmonikom, svirka, pjesma i komentar upućen nama:"ovi nisu za gemište". U tim trenucima tako je i bilo.

Pjenušac u ledu. Kvalitetno vino. Sir. Rakija. Lubenica. Breskva te eliksir mladosti, užitka, obilja i dobrog života – grožđe. Da, sve to, i više, bilo je u punudi za free na većini KT. Iste su se nalazile blizu jedna drugoj i bile su smještene na seosko turističkim gospodarstvima. To je utrku učinilo animativnom i dalo joj ritma. Prema ponudi na KT postupamo po sistemu „odgodi strasti“, no ne uvijek (slika dole: kušanje vinskog trekinga) 

Spoznajna slika o marki Jaskanski Vinski Treking i u ovom 5. izdanju utrke potvrdila se u praksi. Obećanje i signali odaslani prije, komunikacijskim alatima, definitivno su preliveni u fizičke dokaze na utrci. Metafora best buy i esencijalni naziv "prvi vinski treking" poštena su reklama i treking pozicija, ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.